Milena Radulović

Milena Radulović u iskrenoj ispovesti priznaje: To je bio pravi šok

Autor:

24.12.2022 18:00

Foto:

Foto:

Posle velikog uspeha predstave ‘Alisa u zemlji strahova’, glumica Milena Radulović nam se poverila da je doživela veliki šok kad je saznala da je prvi put u životu dobila glavnu ulogu u pozorištu



Kad su joj samo dan posle premijere filma “Toma”, u kome je igrala pevačevu suprugu Nadu, javili da je dobila naslovnu ulogu u komadu “Alisa u zemlji strahova”, glumica Milena Radulović (27) bila je oduševljena i zatečena. U Jugoslovensko dramsko pozorište dolazi odmalena, ali nije ni sanjala da će joj reditelj Aleksandar Popovski, čiju je kultnu predstavu “Metamorfoze” gledala više puta, pružiti priliku da na velikoj pozornici pokaže šta i koliko može.

- I poziv na kasting mi je mnogo značio, kamoli dobijanje uloge, bio je to pravi šok. Bilo bi mi mnogo lakše da sam krenula od neke manje zahtevne uloge, tim pre što od fakulteta nisam igrala u pozorištu. “Alisa” je veliki zalogaj i veliki zadatak jer sam na sceni od početka do kraja predstave koja traje više od dva sata, tekst je apstraktan, bajkovit i savremen, susreće se sa svim problemima koje imaju mlade generacije danas.

Pročitajte Da li biste je prepoznali - Ovako je izgledala Milena Radulović kao devojčica

Nebojša Babić

 

Kad je uspešno savladala prvi pozorišni izazov, našla se pred drugim u komadu “Tajbele i njen demon”, koji se igra u Jevrejskom kulturnom centru.

- Ovaj zanimljiv tekst, koji je slavni pisac Isak Baševis Singer sam dramatizovao, donela je Jelisaveta Seka Sablić, čijom zaslugom je i preveden na srpski, a predstavu je režirao njen sin Stefan. To je komedija sa tragičnim motivima, zabavna i slojevita, laka na momente i velike težine, baš kao što je, uostalom, i život sam, jer težinu ne osećaš svakog dana nego te samo u jednom trenutku sve stigne. 

Pročitajte Traumatična ispovest Milene Radulović pokrenula lavinu - Glumica nije bila jedina žrtva

Jakov Simović

 

Roditelji su joj oduvek bili najveća podrška, iako priznaje da gluma nije bila zanimanje koje su za nju želeli.

- Sestra i ja potičemo iz porodice u kojoj nema umetnika. Ipak, roditelji su imali razumevanja za naše afinitete i obe smo završile u umetnosti, ona u primenjenoj, ja u glumačkoj. Mama me je još kao malu vodila u pozorište i u operu i razvila u meni ljubav prema književnosti. 

Komentari. (0)

Loading