Traumatična ispovest Milene Radulović pokrenula lavinu - Glumica nije bila jedina žrtva!

Autor:

18.01.2021 11:00

Foto:

Foto:



26-godišnja glumica Milena Radulović donela je veliku odluku, te je odlučila da ispriča šta je godinama proživljavala tokom pohađanja čuvene škole glume kod 68-godišnjeg Miroslava Mike Aleksića. Milena je Aleksića prijavila policiji, a u prijavi je navela da je od svoje 11 godine pohađala pomenutu školu i da je on krajem 2012. godine, dok je prisustvovala grupnom času (još uvek maloletna) poljubio, bez njenog pristanka.

Zlostavljanje se, kako je otkrila, nastavilo i tokom sledeće godine, a kao opravdanje je koristio da je to iz 'pedagoških razloga i da se tako izaziva iskrena reakcija za buduću glumicu'. On je Milenu dodirivao i silovao dok je imala individualne časove glume. Nesrećna devojka napustila je školu monstruma 2013. godine i upisala Fakultet dramskih umetnosti, piše 'Blic'.

Milena Radulovic, foto: instagram prntscr

- Posle teške unutrašnje borbe, neke hrabre devojke i ja rešile smo da stanemo na put mračnom krugu zlostavljanja. Nećemo odustati - napisala je Milena na svom 'Instagram' profilu, a podrška njenih kolega i ljudi iz javnog sveta usledila je munjevitom brzinom. Miodrag Radonjić, Danica Maksimović, Marijana Mičić, Nina Janković, Danijela Vranješ, Ivan Bosiljčić, Ivan Mihajlović, Boki Perić, Milena Vasić, Nikola Rokvić, Sofija Milošević samo su neki od poznatih koji su Mileni uputili reči podrške!

- Šest godina sam bila u školi Mike Aleksića kada me je silovao. Imala sam 17. godina. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se - otkrila je Milena u svojoj ispovesti. Mika Aleksić prvi put ju je silovao početkom novembra 2012. godine. Kako je navela, imala je svega 17. dok je on imao 61. godinu.

- Do tog trenutka nisam pomislila da je takvo nešto uopšte moguće. Nisam ga poznavala takvog i u tom periodu bila sam ubeđena da sam jedina i sama. Bio je to šok. Slom! To je za mene bila druga porodica. Zaista! - Kaže Milena. Detalje zlostavljanja nije želela da otkriva medijima.

- Mika je vodio računa da se to (seksualno zlostavljanje, prim. nov.) dogodi u toku časa, ali u sobi pored one u kojoj su bili ostali učenici, ili u periodu kada se zbog prijemnog na FDU intenzivira rad. Nije ostavljao prostor da neko posumnja da se tu dešava nešto toliko užasno - navela je glumica Milena Radulović.

Milena Radulović silovanje nije smela odmah da prijavi, jer se kako je navela plašila. Ali kada je saznala da se slično dešavalo još nekim polaznicima navedene škole odlučila je da se obrati policiji. Juče tokom dana, osim Radulovićeve, Aleksića za seksualno zlostavljanje prijavila je maloletnica J.V. koja je izjavila da od svoje 15 godine pohađa školu glume Mike Aleksića i da je u prostorijama škole za vreme grupnog časa, Mika pozvao da dođe u njegovu kancelariju gde je komentarisao njen izgled, a zatim je dodirivao, prvo preko garderobe, po grudima i zadnjici, tražio da skine majcu, piše 'Blic'. Aleksića su prijavile i I.I., I.V. i M.Đ., koje su bile polaznice škole glume Mike Aleksića, i koje su seksualno zlostavljane u prostorijama škole u Beogradu i koje su sve u to vreme bile maloletne.

Čuveni vlasnik škole glume Miroslav Mika Aleksić sinoć je privede u stanicu policije. Aleksić je producent, glumac i filmski reditelj, a mnogobrojni naši glumci pohađali su njegovu školu. Neki od njih su: Nikola Kojo, Boris Milivojević, Nikola Đuričko, Mirjana Joković, Viktor Savić, Vuk Kostić, Nada Macanković, Anja Vlač, Vaja Dujović, Marija Begraman, Hana Selimović, Ivana Zarić, Bojana Stefanović i dr.

Policija izdala saopštenje!

Policija je juče saopštila da je uhapsila Miku zbog sumnje da je izvršio krivična dela silovanja i nedozvoljene polne radnje i odredila mu pritvor do 48 sati, a danas će biti saslušan - Sumnja se da je on u vremenskom periodu 2012-2020. u prostorijama škole glume u Beogradu, čiji je vlasnik, seksualno napastvovao pet svojih učenica, od koji su dve za vreme izvršenja krivičnog dela bile maloletne. Pošto se sumnja da ima još osoba koje je osumnjičeni seksualno napastvovao, mogu to prijaviti u prostorijama Policijske uprave za grad Beograd - navodi se u saopštenju MUP-a.

Pored pomenutih devojaka koje su odlučile da ovom zlu stanu na kraj, njihovim putem krenula je i Sara Zeljković, koja je juče u policiji takođe iznela optužbu za seksualno zlostavljanje protiv svog nekadašnjeg učitelja glume Aleksića - ukoliko date izjavu policiji, možete biti sigurni da će ona ostati anonimna ukoliko to želite. Upravo dolazim iz policije, gde sam zvanično dala izjavu sa još jednom devojkom čija priča će ostati anonimna - rekla je ona, te pozvala sve devojke koje su se susrele sa ovim gnusnim činom, da ne ćute, te da sve prijave policiji.