Izgleda kao devojčica: Znate li koliko je godina napunila Mirjana Karanović

Autor:

28.01.2022 15:50

Foto:

Foto:

Dramska umetnica Mirjana Karanović demonstrira duhovnu i fizičku snagu na svakom koraku



Mnogi će se iznenaditi kad budu saznali da velika glumačka diva Mirjana Karanović 28. januara proslavlja 65. rođendan. Ne samo zato što izgleda makar deset godina mlađe, već i zbog činjenice da afirmiše zdrave stilove života, Mirjana demonstrira duhovnu i fizičku snagu na svakom koraku.

Pročitaj - Potresna scena u automobilu: Mira Karanović plače zbog preminulih kolega

Rođena u Beogradu 28. januara 1957. godine, diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti 1984. u klasi profesora Milenka Maričića zajedno sa Mimom Karadžićem, Merimom Isaković i Ljiljanom Blagojević. Posle izuzetno zapaženog debija u filmu “Petrijin venac” reditelja Srđana Karanovića 1980. godine, gde joj je partner bio takođe sjajni Dragan Maksimović, ređala je velike pozorišne i kinematografske uspehe.

Ata Images

 

Njen rediteljski debi “Dobra žena” imao je uzbudljiv festivalski život od samog početka, od Sandensa na kome je premijerno prikazan krajem januara 2016. Na pedesetak festivala osvojio je 15 nagrada. Mira Karanović je trenutno u finalizaciji priprema za početak snimanja svog drugog filma “Majka Mara” u kome će igrati glavnu ulogu.

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading