Ko je kriv za suze: Mirjana Karanović pokazala emotivnu stranu

Autor:

22.10.2021 11:00

Foto:

Foto:

Glumicu Mirjanu Karanović rasplakale ovacije publike na premijere njene monodrame “Petrijin venac”



Krcato je bilo sinoć u Tetru na Brdu, na Banovom brdu u Beogradu, na premijere predstave “Petrijin venac”, u režiji Jane Maričić, u kojoj naslovnu ulogu igra Mirjana Karnović.

Pročitaj i Potresna scena u automobilu: Mira Karanović plače zbog preminulih kolega

Jedna od najdarovitijih glumica ovih prostora Mirjana Karanović posle više od 40 godina, vratila se svojoj prvoj ulozi u karijeri (filmski debi imala je u filmu “Petrijin venac” Srđana Karanovića 1980, za koji je u Puli nagrađena “Zlatnom arenom” za najbolju glavnu žensku ulogu), i ponovo ušla u lik koji ju je proslavio, ali ovog puta u formi monodrame. I kako se očekivalo, publika je to dočekala sa ovacijama. Aplauz je toliko bio jak i dug da se glumica u jednom trenutku rasplakala. Plakala je publika, a rasplakala se i Mirjana.

Ata Images

 

Poznata kao glumica koja ne poznaje granice kada je na sceni, pa nikada izvodi monodramu po čuvenom romanu Dragoslava Mihailovića, pustila je suzu pred publikom koja je tog trenutka postala frenetična.

Ata Images

 

Mirjana, koja je ponovo zavirila u dušu Petrije, te nepismene i mudre žene, čija tragična životna priča ali i snaga da sve preživi odslikava mnoge slične sudbine, nekoliko puta se vraćala na scenu, ne trudeći se da prikrije emocije.

Ata Images

 

Tokom trajanja monodrame od skoro sat i po, ne postoji mizanscen - kretanje po pozornici, već je publika bez daha samo gledala i pomno slušala glumicu koja sedi i priča tragediju napaćenog života svoje junakinje.

Novoj dramskoj verziji “Petrijinog venca” na sceni pozorišta “Teatar na Brdu” prisustvovalo je mnogo umetnika i javnih ličnosti Beograda.

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading