Tužne vesti ih slomile: Danica i Filip Karađorđević nisu mogli da sakriju tugu

Autor: Gloria.rs

25.01.2022 21:30

Foto: Jelena Jovanov

Foto: Jelena Jovanov

Danica i Filip Karađorđević skrhani su vešću o tragičnoj smrti čoveka čija će zaostavština živeti dugo posle njega.Danica i njen suprug FIlip Karađorđević ostali su zatečeni kada su saznali vesti o smrti episkopa šabačkog Lavrentija, koji je preminuo u 88. godini života. Princ i princeza duboko su potreseni činjenicom da je Vladika otišao na onaj svet, a povodom čitave situacije na zvaničnom Instagram profilu oglasila je supruga princa Filip potresnom objavom.

Pročitajte Veliki intervju sa Danicom i Filipom Karađorđevićem: Dužnost nam je da stvorimo održiv svet za našu decu

- Sa tugom smo primili vest da je usnuo u Gospodu Vladika Lavrentije. Bio je najstariji Arhijerej SPC kao i veliki misionar, osnivač Eparhija SPC u zapadnoj Evropi i Australiji, štampao dela Vladike Nikolaja onda kada je to bilo zabranjeno. Vladika Lavrentije je sasluživao blaženopočivšem Patrijarhu Irineju na Stefanovom krštenju 2018. godine u Dvorskoj kapeli Svetog Andreja Prvozvanog, u Beogradu, ali je i 1982. godine krstio blizance princa Filipa i princa Aleksandra u Španskom gradu i istoimenom Dvoru Vijamanrike de la Kondesa (Villamanrique de la Sondessa) nedaleko od Sevilje. Rajsko naselje dragi Vladiko - napisala je princeza na “Instagramu” .

Podsetimo, Lavrentije je bio najstariji episkop, ne samo u SPC, već u vascelom pravoslavnom svetu, a 1985. godine u Londonu je venčao princa Aleksandra Кarađorđevića i princezu Кatarinu.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading