Žestoke pretnje upućene Novaku Đokoviću: Vratiće se kući prvim avionom

Autor:

05.01.2022 12:00

Foto:

Foto:

Odlazak Novaka Đokovića u Australiju izazvao je opšte oduševljenje među njegovim obožavaocima, no čini se da čitavoj drami ovde nije kraj.



Najbolji svetski teniser Novak Đoković (34) juče je na svom Instagram profilu objavio da kreće za Australiju, gde će se boriti za prvi gren slem u sezoni. Njegov odlazak u pomenutu zemlju izazvao je mnogo pažnje, te komentara, a kada se činilo se je situacija konačno dobila svoj epilog, te da ćemo Novaka gledati na australjiskim terenim, oglasio se premijer pomenute zemlje Skot Morison, žestoko zapretivši svetskom broju jedan.

Pročitajte i Napad na 21. gren slem titulu: Novak Đoković na putu za Australiju

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Tamošnji novinari australijskom premijeru postavili su pitanje da li on lično podržava odluku da Novak dobije medicinsko izuzeće koje mu je omogućilo da uopšte planira put u Australiju. Njegov odgovor iznenadio je okupljene, a verujemo i Novaka.

- Moje gledište je da svaki individualni zahtev za ulazak u Australiju mora da bude u skladu sa našim pravilima - objasnio je Skot, te dodao da vlasti čekaju da Đoković stigne kako bi im pružio potrebne dokaze.

- Moj stav je da on treba da ima isti tretman kao i ostlai. Postoje i drugi slučajevi i bilo ih je poprilično prethodnih godina, u kojima su ljudi dobili izuzeće i imali odgovarajuće dokaze koji su išli u korist njihovim tvrdnjama - istakao je Morison.

Pročitajte i Brak Jelene i Novaka Đokovića u krizi? Jedna stvar presudna po njihov odnos

Gettyimages

 

O Noletovom slučaju oglasila se i ministarka unutrašnjih poslova pomenute zemlje Karen Endrjuz koja je istakla da je Vlada Komonvelta zadužena za prelazak granice, iako su vlada Viktorije i teniska organizacija odobrili Novaku da nastupi na gren slemu.

- Svako ko dolazi, a nije vakcinisan mora da pruži prihvatljiv dokaz o medicinskim razlozima za izuzeće kako bi ušao u Australiju - rekla je Endrjuzova.

Gettyimages

 

Podsećanja radi, najbolji svetski teniser još uvek nije saopštio da li je vakcinisan ili ne, te je ostao pri svom stavu da detalje iz svog zdravstvenog kartona ne želi da otkriva.

Prema poslednjim podacima ATP-a, 95 od prvih 100 tenisera na svetu, primilo je vakcinu i može slobodno da nastupi u Melburnu

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading