Posebna počast: Nole dobio marku sa svojim likom

Autor:

17.12.2021 12:30

Foto:

Foto:

Najbolji teniser sveta Novak Đoković dobio je poštanku marku sa svojim likom



Najbolji teniser sveta Novak Đoković dobio je poštansku marku sa svojim likom. Kako je priznao na promociji posebnog izdanja prigodnih poštanskih maraka “Tenis: Novak Đoković, prvi reket sveta”, upriličena mu je posebna počast.

Pročitaj i - Poslednje zbogom: Novak Đoković slomljen od tuge

Prvi put u filatelističkoj istoriji Srbije na markama je predstavljen sportista - pojedinac, najbolji teniser današnjice i najbolji sportista u istoriji srpskog sporta, veliki humanista i filantrop.

Instagram screenshot @djokernole

 

Marke prikazuju Novaka Đokovića na teniskom terenu i njegove sportske uspehe: 350 sedmica na prvom mestu ATP liste, sedam puta broj 1 na kraju kalendarske godine, osvojenih 20 grend slem titula i 37 masters turnira, 86 ATP turnira, jedini u “otvorenoj eri” koji je najmanje dva puta osvojio svaki grend slem - Australijan open (9), Rolan Garos (2), Vimbldon (6) i US open (3) i, posle Roda Lejvera, jedini sa četiri grend slem titule u nizu, pet puta osvajač završnog mastersa ATP tura, bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu, Dejvis kupa, ATP kupa, i četiri puta najbolji sportista sveta.

 

 

- Hvala na ovoj inicijativi koju sam doživeo i kao nastojanje da se oživi tradicija pisanja pisama i razglednica i drago mi je da mogu da pružim svoj doprinos tome - istakao je Nole.

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading