Prelep događaj u senci tužnih vesti: Miona Marković skrhana bolom

Autor:

29.09.2021 10:45

Foto: Jakov Simović/Gloria

Foto: Jakov Simović/Gloria

Baka Mione Marković nedavno je preminula, a tragične vesti neće uticati na odluku porodice o organizaciji velikog slavlja.Mlada glumica Miona Marković (25) sa svojim obožavaocima na Instagram profilu podelila je tragične vesti. Njena porodica susrela se sa velikim gubitkom, ostavši bez baka Milke, majke Mioninog oca istoričara Predaraga Markovića. Miona i baka Milka gajile su posebnu vezu, sa njom glumica se osećala sigurno, njen zagrljaj pružao joj je mir, zbog čega joj je bakin odlazak jako teško pao.

U pomenutom postu na Instagramu Miona je podelila niz bakinih slika ispod kojih je emotivnim rečima uputila poslednji pozdrav voljenoj baki.

- Baba Milka učila nas je da skačemo na glavu u vir na Uvaču, a tada je već bila u šestoj deceniji sa već trajnom povredom pršljena koju je zaradila u teškoj saobraćajnoj nesreći. Baba Milka još onda kada nije bilo telefona zvala nas je na ručak uz porodični zvižduk koji se mogao čuti kroz 3 ulice ili preko cele livade na Zlatiboru. Baba Milka je pravila najbolje uštipke i gibanicu i to smo jeli sa šećerom! Na slavama je na ruskom uvek govorila Jesenjinovu “Pesmu o Keruši” malo patetično, ali sa mnogo samopozdanja kad god bi joj neko tražio! Ja često kažem da sam dva puta naučila da plivam, jednom kao dete sa roditeljima na moru, a drugi put u Krupnju na bazenu sa babom, tada mi je objasnila da “guzica ne sme da potone” i od tada baba plivam najbolje na svetu! Bila bi ponosna da vidiš moj delfin! Baba je volela da puši mnogo, onda je pocepala cigaru i pauzirala nekih 20-ak godina, pa opet nastavila jednu za drugom. Milka je sem kičme nekoliko puta lomila i rebra, a jednom je tako sa polomljenim rebrima išla i na more! Jednom je htela da proveri da li je jelo gotovo i opekla celu glavu u rerni. Baba Milka je spavala uvek i svuda sa sekirčetom ispod kreveta, ako nema sekirčeta snašla bi se! Milka je kao studentkinja pretukla jednog momka iz Nikšića pa joj se taj nikad više nije udvarao iako joj se zapravo sviđao. Milka je bila toliko lepa da su Italijani došli jednom u Peć i rekli njenoj mami Anđi da će da je vode u glumice, prababa nije htela ni da čuje! Milka se udala za dedu Jovana i rodila mu troje dece. On je za nju uvek bio “moj čovek” i volela ga je silno kako može voleti jedna Crnogorka.

Pročitajte i Emotivne reči Mione Marković upućene posebnom muškarcu: uvek se i malo smešim...

Instagram screenshot

 

- Baba se porođala prvi put 1. januara u sred Prokletija sama jer je doktor bio pijan. Drugi put u 6. mesecu trudnoće rodila je mog tatu koji nije imao ni kilogram, sad ima preko 100kg! I treći, malo običniji od ova dva - carski rez! Ona je bila profesorka ruskog u osnovnoj školi, a sva njena deca su profesori na fakultetu! Time se vrlo dičila! Moju babu sam ja zvala “babica” i ona je isto išla na karate kao i ja, isto volela da peva i pleše kao i ja. Nažalost, nisam nasledila tu tvoju gustu kovrdžavu crnu kosu, mada ima je kod tate, kod Sonje i kod Vukana u delovima. A onda je tvoja kosa postala seda… i ja sam je češljala, babice, jer isto kao i mene, tebe je to strašno mrzelo, pa napraviš dredove i satima traje rasčešljavanje. Babica moja ima troje dece: Danicu, Peđu i Milenu, sedmoro unučadi: Andreja, Sofiju, Vukana, Ognjena, Mionu, Strahinju i Jovana i jedno praunuče: Elenu! Doživela je i da je praunuka zove “baba Milka”. Naučila nas je da budemo pleme i jedno drugom da čuvamo leđa. Naučila nas je da uvek pobeđujemo i da se volimo. I ko bi rekao da je jedna baba toliko voljena - napisala je Markovićeva.

Tragične vesti porodica je saznala u toku priprema svadbenog veselja sestre od tetke Sofije, međutim, kako je bakina poslednja želja bila da porodica pomenuto veselje sprovede u delo, ta činjenica nije mogla biti zanemarena, te je sa realizacijom nastavljeno.

- Tvoja poslednja želja je da se svadba odigra, život pobeđuje. Poetično i simbolično ispraćamo tebe na Sonjin imendan, a na njenoj svadbi ti ćeš nam pevati sa neba i uživaćeš udajući svoju prvu unuku. Volimo te - zaključila je Miona.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading