Rolingstonsi otpočeli turneju posvećenu Čarliju Votsu: Svima nam nedostaje

Autor:

27.09.2021 22:12

Foto:

Foto:

Rolingstonsi su imali svoj prvi nastup bez nedavno preminulog Čarlija Votsa. Koncert je posvećen upravo njemu, a u toku prikazivanja video rada nastalog u čast omiljenog bubnjara, emocije su navirale, kako preostalim članovima kultnog benda, tako i publici



Mik Džeger, Kit Ričards i Roni Vud odali su počast svom kolegi iz benda, sa kojim su svirali skoro šest decenija, kada su u nedelju uveče konačno započeli svoju, usled pandemije odlaganu, turneju "No Filter" u Sent Luisu

Pročitajte i Držao je Stonse na okupu - Odlazi veliki bubnjar Čarli Vots

Getty Images

 


Šou je počeo praznom binom, a zvuk bubnja je pratio Čarlijeve videe i fotografije projektovane na četiri ogromna platna.
Kada se grupa pojavila, Džeger je prepunom stadionom rekao: "Bilo je zaista dirljivo gledati Čarlijeve slike na velikom ekranu."

Vots koji je sa Džegerom, Ričardsom i Vudom nastupao više od pola veka, umro je prošlog meseca u 80. godini.


Džeger je uoči koncerta naglasio da će se Votsovo odsustvo sa scene i te kako osetiti. 

Pročitajte i Brajan Rašić - Bez Čarlija ništa neće biti isto

Guliver Getty Images

 


- Moram da kažem da je ovo za nas pomalo potresna noć jer je ovo naša prva turneja u 59 godina bez našeg ljupkog Čarlija Votsa. I Čarli nam svima nedostaje - rekao je u video koji je podelio na Instagramu.


- Nedostaje nam kao bendu, nedostaje nam kao prijatelj na sceni i van nje, a imamo toliko uspomena na Čarlija - i siguran sam da neki od vas koji su nas ranije gledali, takođe imaju uspomene na Čarlija. Nadam se da ćete ga se sećati kao i mi, stoga ovaj koncert posvećujemo Čarliju.


Početak turneje legendarnog britanskog rok benda bio je zakazan za maj 2020. godine, pre nego što su epidemiološke mere usled pandemije dovele do njenog odlaganja.

Muzičar i dugogodišnji saradnik Stonsa, Stiv Džordan zameniće Votsa na bubnjevima tokom trajanja turneje.

Komentari. (0)

Loading