The Rolling Stones objavili novu pesmu i spot posvećen pandemiji

Autor:

25.04.2020 10:48

Foto:

Foto:



Grupa “The Rolling Stones” objavila je novu pesmu i spot “Living In A Ghost Town”, prvu posle osam godina.

Na novom singlu su uglavnom radili Mik Džeger (76) i Kit Ričards (76) i većinski je nastala u Los Anđelesu i Londonu, a završena je tokom aktuelne izolacije, što oslikava i sam naziv, ali i video-spot koji odlično prikazuje situaciju u kojoj se nalazi ceo svet - prazne ulice svetskih metropola u vreme pandemije korona virusa.

- Stonsi su bili u studiju i radili na novom materijalu pre svega ovoga i postojala je ta jedna pesma za koju smo mislili da bi dobro oslikala vreme u kome živimo trenutno. Nastavili smo i u izolaciji da radimo na njoj. I evo je “Living In A Ghost Town”, nadam se da će vam se svideti - poručio je Džeger koji je nedavno učestvovao na velikom koncertu “One World: Together At Home” koji je organizovala Ledi Gaga, kada su sve zvezde nastupale iz svojih domova.

Nova pesma je nastala pre malo više od godinu dana, ali fantastično opisuje sadašnji trenutak. Džeger je dodao da pesma govori o mestu punom života koji je najednom iščezao i da tek sada shvata koliko je u tekstu asocijacija na kugu i slične zaraze.

Kit Ričards i on su hteli da je objave, ali je Džeger imao nameru da je preradi, jer je smatrao da je publika neće najbolje razumeti zbog mračne atmosfere i teskobe kojom pesma odiše.

Ispostavilo se da je sadašnji trenutak idealan za ovu pesmu, koja je prethodnica novoj ploči najvećeg rokenrol benda na svetu, kako su bend The Rolling Stones nazivali tokom karijere.