Šta Mik Džeger radi zaključan kod kuće?

Autor:

14.04.2021 14:30

Foto:

Foto:

Mik Džeger, Frontmen The Rolling Stonesa u saradnji sa Dejvom Grolom iz benda Foo Fighters objavio post-pandemijska himnu, pesma “Eazy Sleazy” i otkrio tajnu zaboravljenih memoara



Vođa Rolling Stonesa Mik Džeger (77), koji je predstavio novu pesmu na temu pandemije korona virusa, priznao je za BBC da se izborio sa zaključavanjem tako što je ostao kreativan i usredsredio se na muziku.

- Kroz zaključavanje sam prošao tako što sam mogao da sviram i što sam postavljao male studije gde god sam stigao, čak i u mojoj lepoj bašti - otkrio je otac osmoro dece za BBC i priznao da posle pola veka života na turneji prinudnu pauzu proživljanja teško.

Pročitajte i Kad Mik Džeger postane bogati umetnički kolekcionar...

Profimedia

 

Kad je već morao, odlučio je da se zaključa sa Dejvom Grolom iz benda Foo Fighters. Tako je nastala post-pandemijska himna, pesma “Eazy Sleazy” (EAZY SLEAZY — Mick Jagger with Dave Grohl — Lyric video - YouTube), iznenađujući singl koji se odnosi na mnoge simbole i kontroverze na koje nailazimo tokom covid ere, uključujući zaključavanje, maske, aplikacije TikTok i Zoom, gojenje tokom karantina i anti-vaksere.

Iz pesme zaključujemo da se Džeger tokom karantina nije dosađivao. Pominje kako uči TikTok plesove, žali se na lažnu buku fudbalskih navijača i nedostatak čiste odeće.

- Učim sebe da kuvam, previše televizije, to me lobotomira, mislim da sam se ugojio, popiću još jedno piće i onda ću očistiti sudoperu - glase stihovi.

Muzičar se osvrnuo i na američkog milijardera koji radi na razvoju vakcina i za kojeg se vezuju brojne teorije zavere, poput ubacivanja mikročipova u ljude putem injekcije radi njihove kontrole.

Pročitajte i Nasledila najlepše od oca i majke - Romantično izdanje ćerke Mika Džegera i Džeri Hol (foto)

Profimedia

 

- Ubrizgavanje vakcine, Bil Gejts mi je u krvotoku, to je kontrola uma - peva Džeger.

U drugoj polovini pesme vlada nešto vedriji ton i frontmen legendarnih The Rolling Stonesa predviđa “vrt ovozemaljskih užitaka” nakon pandemije.

Nakon premijere pesme, Džeger je u razgovoru sa Metom Everitom, voditeljem BBC 6 Music radija, otkrio šta zapravo stoji iza njegovih navodno davno izgubljenih rokenrol memoara. Prethodno je odbio da dozvoli da se na osnovu tih memoara objavi njegova autobiografija, a u jednom trenutku tvrdio je da se ni ne seća da ih je napisao tokom osamdesetih godina:

- Tokom pisanja tih memoara nisam uživao prolazeći kroz svoj život iznova. Potrebno je mnogo proživljavanja emocija, prijateljstva, uspona i padova, a taj proces je dosadan i uznemirujući - objasnio je Džeger koji je novac za autobiografiju vratio izdavaču.

Pročitajte i Turneja "Stonsa" može da počne - Džeger se vratio u formu (video)

Profimedia

 

Inače, u članku za The Spectator 2017, izdavač Džon Blejk, koji je tvrdio da poseduje kopiju tog rukopisa, napisao je da je to “malo remek-delo”, da je u nepotpunom obliku i da mu je Džeger obećao da če tekst “uraditi neki drugi dan”.

Džeger je tokom intervjua za BBC priznao da mu nije bilo teško da se vrati pisanju, čak ni tokom pandemije, i da će razmisliti o svojoj autobiografiji.

Komentari. (0)

Loading