Vođa Rolling Stonesa Mik Džeger (77), koji je predstavio novu pesmu na temu pandemije korona virusa, priznao je za BBC da se izborio sa zaključavanjem tako što je ostao kreativan i usredsredio se na muziku.

- Kroz zaključavanje sam prošao tako što sam mogao da sviram i što sam postavljao male studije gde god sam stigao, čak i u mojoj lepoj bašti - otkrio je otac osmoro dece za BBC i priznao da posle pola veka života na turneji prinudnu pauzu proživljanja teško.

Pročitajte i Kad Mik Džeger postane bogati umetnički kolekcionar...

Profimedia

 

Kad je već morao, odlučio je da se zaključa sa Dejvom Grolom iz benda Foo Fighters. Tako je nastala post-pandemijska himna, pesma “Eazy Sleazy” (EAZY SLEAZY — Mick Jagger with Dave Grohl — Lyric video - YouTube), iznenađujući singl koji se odnosi na mnoge simbole i kontroverze na koje nailazimo tokom covid ere, uključujući zaključavanje, maske, aplikacije TikTok i Zoom, gojenje tokom karantina i anti-vaksere.

Iz pesme zaključujemo da se Džeger tokom karantina nije dosađivao. Pominje kako uči TikTok plesove, žali se na lažnu buku fudbalskih navijača i nedostatak čiste odeće.

- Učim sebe da kuvam, previše televizije, to me lobotomira, mislim da sam se ugojio, popiću još jedno piće i onda ću očistiti sudoperu - glase stihovi.

Muzičar se osvrnuo i na američkog milijardera koji radi na razvoju vakcina i za kojeg se vezuju brojne teorije zavere, poput ubacivanja mikročipova u ljude putem injekcije radi njihove kontrole.

Pročitajte i Nasledila najlepše od oca i majke - Romantično izdanje ćerke Mika Džegera i Džeri Hol (foto)

Profimedia

 

- Ubrizgavanje vakcine, Bil Gejts mi je u krvotoku, to je kontrola uma - peva Džeger.

U drugoj polovini pesme vlada nešto vedriji ton i frontmen legendarnih The Rolling Stonesa predviđa “vrt ovozemaljskih užitaka” nakon pandemije.

Nakon premijere pesme, Džeger je u razgovoru sa Metom Everitom, voditeljem BBC 6 Music radija, otkrio šta zapravo stoji iza njegovih navodno davno izgubljenih rokenrol memoara. Prethodno je odbio da dozvoli da se na osnovu tih memoara objavi njegova autobiografija, a u jednom trenutku tvrdio je da se ni ne seća da ih je napisao tokom osamdesetih godina:

- Tokom pisanja tih memoara nisam uživao prolazeći kroz svoj život iznova. Potrebno je mnogo proživljavanja emocija, prijateljstva, uspona i padova, a taj proces je dosadan i uznemirujući - objasnio je Džeger koji je novac za autobiografiju vratio izdavaču.

Pročitajte i Turneja "Stonsa" može da počne - Džeger se vratio u formu (video)

Profimedia

 

Inače, u članku za The Spectator 2017, izdavač Džon Blejk, koji je tvrdio da poseduje kopiju tog rukopisa, napisao je da je to “malo remek-delo”, da je u nepotpunom obliku i da mu je Džeger obećao da če tekst “uraditi neki drugi dan”.

Džeger je tokom intervjua za BBC priznao da mu nije bilo teško da se vrati pisanju, čak ni tokom pandemije, i da će razmisliti o svojoj autobiografiji.

Komentari (0)

Loading