Najvažnija holivudska noć

Zemlja nomada osvojila Oskara za najbolji film

Autor:

26.04.2021 01:34

Foto:

Foto:

Fransis Makdormand osvojila dva Oskara - za najbolju glavnu žensku ulogu i kao producent za najbolji film, dok je Entoni Hopkins proglašen najboljim glumcem u drami "Otac"



 

Getty Images

Hale Beri je zablistala na crvenom tepihu

 

05:15 - Entoni Hopkins osvojio Oskara za glavnu mušku ulogu u drami "Otac", saopštio je prošlogodišnji dobitnik Hoakin Feniks u Dolbi teatru. Britanskom glumcu, koji niti je bio prisutan na dodeli nagrada Američke filmske akademije niti se uključio putem video-linka, to je drugi Oskar u karijeri jer je prvi osvojio pre skoro 30 godina za glavnu ulogu u trileru "Kad jaganjci utihnu".

 

05:12 - Fransis Makdormand osvojila Oskara za najbolju glavnu žensku ulogu. To je treća nagrada Američke filmske akademije za ovu glumicu: prethodna dva Oskara osvojila je za glavne uloge u filmovima "Fargo" i "Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju". Oskara joj je uručila prošlogodišnja dobitnica, Rene Zelveger.

Getty Images

Fransis Makdormand i Kloi Žao, autorke filma "Zemlja nomada"

 

05:05 - Film "Zemlja nomada" osvojio Oskara za najbolji film

 

 

Guliver Getty Imageso

Ju-Džung Jun i Bred Pit

 

03:55 - Bred Pit dodelio Oskara za najbolju žensku sporednu ulogu Ju-Džung Jun, glumici iz Južne Koreje, za epizodnu rolu u drami "Minari".

Guliver Getty Imageso

Ju-Džung Jun bila je među najveselijim dobitnicama

 

Primajući nagradu, skromna i tiha glumica Ju-Džung Jun zahvalila se svojim sinovima rekavši da im se izvinjava što je malo vremena provodila sa njima jer je morala da radi - snima, a taj rad se tek sada isplatio. Tokom intervjua posle uručenja nagrade bila je vrlo vesela i nije krila da je oduševljena pobedom.

03:15 - Oskar za najbolji animirani film: "Duša" (Soul)

03:00 - ISTORIJA SE MENJA - Oskar za režiju pripao Kloi Žao za film "Zemlja nomada", tek drugoj ženi-rediteljki koja je dobila pozlaćenu statuetu za najbolju režiju (prva žena reditelj koja je dobila Oskara za režiju bila je Ketrin Bigelou za film "Katanac za bol"), i prvoj iz Kine.

Getty Images

Kloi Žao, rediteljka iz Kine koja već godinama radi u Americi

 

02:35 - Oskar za sporednu mušku ulogu osvojio je Danijel Kaluja za film "Juda i crni Mesaja".

Getty Images

Danijel Kaluja, novi dobitnik Oskara za epizodnu ulogu

 

02.20 - Oskari za filmove "Žena koja obećava" (za originalni scenario) i "Otac" (za adaptirani scenario).

02:15 - Oskar za najbolji film putuje u Dansku - "Još jedna tura" je najbolji strani film. Reditelj filma Tomas Vinterberg se rasplakao tokom govora, a nagradu je posvetio svojoj kćerki koja je tragično nastradala u saobraćajnoj nesreći za vreme dok je on snimao film "Another Round".

Getty Images

Tomas Vinterberg, reditelj najboljeg stranog filma "Još jedna tura"

 

02:05 - Dodela Oskara bez maski: glumica Redžina King govorom dobrodošlice otvorila je 93. dodelu nagrada Američke filmske akademije u Dolbi teatru u Los Anđelesu, u sali u kojoj je svega stotinak odabranih zvanica. Ostale zvanice nalaze se na nekoliko lokacija u Los Anđelesu i uključuju se u dodelu kako bi se kontakti, zbog pandemije korona virusa, smanjili na minimum.

Getty Images

Redžina King na crvenom tepihu ispred Dolby Theatera

 

01:55 - Dodela Oskara uživo na portalu Gloria.rs - pratite dodelu nagrada Američke filmske akademije i prvi saznajte ko su ovogodišnji laureati

Defile zvezda na crvenom tepihu: Iako se dodela 93. dodela Oskara održava u izmenjenim uslovima zbog pandemije korona virusa, filmske zvezde su adekatvno odgovorile prilici da prošetaju crvenim tepihom. Ispred Dolby Theatera zablistale su: Hale Beri, Zendaja, Keri Maligan, Amanda Sejfrid, Redžina King, Riz Viderspun, Glen Klouz, Olivija Kolman, Andžela Baset i mnoge druge koje su prošetale u svečanim toaletama i bez maski, šaljući važnu poruku - da će se život vratiti na staro.

Getty Images

Kari Maligan

 

 

Zendaja

 

Getty Images

Margo Robi

 

Getty Images

Lora Dern

 

Getty Images

Riz Viderspun

 

Getty Images

Olivija Kolman u crvenoj haljini

 

Getty Images

Amanda Sejfrid

 

Getty Images

Glen Klouz ni ove godine nije osvojila Oskara

 

Getty Images

Andžela Baset se tokom dodele prisetila svih onih filmskih autora koji su preminuli u proteklih godinu dana

 

 

 

Komentari. (0)

Loading