Na dan Filipove sahrane, Elizabeta je patila zbog smrti ovog muškarca

Autor:

20.04.2021 22:50

Foto:

Foto:

Kraljica Elizabeta ispraćaj supruga podnela je daleko teže nego što možemo zamisliti. U istom danu ostala je i bez bliskog saradnika i prijatelje



Poznata po svojoj strasti i ljubavi prema konjima, ostala je bez čoveka koga je odabrala za svog najvećeg savetnika o pitanjima iz konjušice, a on je bio važna figura u njenom životu. Kraljica Elizabeta II pretrpela je još jedan gubitak drage osobe od poverenja.

Pročitajte i Kraljica Elizabeta viđena prvi put nakon sahrane princa Filipa

Danny E. Martindale / Stringer Getty Images

 

Bivši menadžer kraljevske ergele, Ser Majkl Osvald, preminuo je u 86. godini. Radio je kao savetnik britanske kraljice, ali i njene majke, a odlučivao je o njihovim interesima u trkama konja gotovo 30 godina. 

Ser Osvald je preminuo nakon duge bolesti i to istog dana kada je sahranjen vojvoda od Edinburga u dvorcu Vindsor, javljaju britanski mediji.

Pročitajte i Skoro sto godina skandaloznog života kraljevske porodice!

Guliver Getty Images

 

Ser Majklova udovica Lejdi Anđela, oprostila se od supruga u kratkom razgovoru za Racing Post.

- Uvek je govorio da ima najdivniji posao koji bi iko mogao imati i da je u celom svom radnom veku radio ono što bi radio i inače da je bio dovoljno bogat da ne mora da radi.

Pre nego što je 2003. prihvatio mesto kraljičinog savetnika za trke, Ser Majkl je radio za kraljicu Majku, od 1970. do njene smrti 2002. Prošle godine je dobio titulu viteza.

Britanska kraljevska porodica poznata je po svojoj sklonosti ka konjskim trkama. Kraljica je posebno pokivala interesovanje za konje u ranom dobu, a navodno je već sa tri godine naučila da jaše. Prošlog juna, Elizabet je fotografisana kako jaše na posedu zamka Vindzor.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading