Kraljica Elizabeta viđena prvi put nakon sahrane princa Filipa

Autor:

20.04.2021 19:30

Foto:

Foto:

Kraljica Elizabeta će nakon skoro osam decenija, svoj rođendan dočekati bez supruga princa Filipa



S obzirom da zvanični period tugovanja za kraljicu Elizabetu II traje dve nedelje, a rođendan joj je sutra, nikakvih svečanosti ni obležja posebnog datuma neće biti.

Pročitajte i Bakingemska palata potvrdila tragične vesti - Preminuo princ Filip!

Guliver Getty Images

 

Tradicija inače nalaže svečano pucanje iz pušaka na tri lokacije, ali je i prošle godine ovaj običaj preskočen kako bi se ispoštovale epidemiološke mere. Inače, oficijalna proslava kraljičinog rođendana dešava se svake godine leti. Još jedna tradicija ove godine će biti preskočena u znak sećanja na vojvodu od Edinburga, a to je novi rođendanski portret kraljice Elizabete.

Kako saznaju mediji, ona će sutrašnji dan provesti u krugu najbližih članova porodice.

Pročitajte i Princ Filip ne krije razočaranje - Zašto se ona, kao i ja, nije odrekla karijere!?

Profimedia

 

Inače, kraljica je prvi put viđena u javnosti nakon sahrane njenog muža.

Elizabeta je viđena kako se u automobilu odvezla do jednog od svojih omiljenih mesta Frogmor bašte. Ovo mesto udaljeno je svega nekoliko minuta od zamka Frogmor u kom princ Hari boravi od svog dolaska u Veliku Britaniju povodom sahrane svog dede.

Izvori bliski kraljici kažu da će redovno posećivanje Frogmora pomoći kraljici da se izbori sa svojom tugom nakon smrti princa Filipa i da su vrtovi jedan od njenih omiljenih delova imanja za šetnju njenih štenaca. Veruje se da će se i na svoj rođendan kraljica provozati do Frogmora kako bi uživala u prirodi i šetala svoje pse.

Pročitajte i Skoro sto godina skandaloznog života kraljevske porodice!

Profimedia

 

- Mislim da je korisno što kraljica ima nove štence koji će joj malo okupirati misli, nakon velikog gubitka koji je doživela. Osim njenih kućnih ljubimaca, kraljici društvo pravi i njena dvorska dama Lejdi Suzan Husel koja je i na sahrani bila uz nju - kaže izvor, prenosi Telegraf.

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading