Emotivne reči Tine Tarner: Želim da se oprostim!

Autor:

19.03.2021 12:40

Foto:

Foto:

Tina Tarner je glumica, plesačica, tekstopisac, pop, rok, pevačica, a Magazin "Rolling Stone“ ju je uvrstio među stotinu najvećih umetnika svih vremena i 17. najbolju pevačicu u istoriji. Ana Mej Bulok poznatija kao Tina Tarner i proglašena "kraljica rokenrola", oprašta se od svojih fanova u 81. godini.



Kako bi zahvalila obožavaocima koji su uz nju posljednjih 60 godina, Tarnerova je za "HBO" snimila dokumentarni film u kojem priča svoju životnu priču. Ovaj film može se posmatrati kao oproštaj od fanova, jer ga ona vidi kao svoje posljednje obraćanje javnosti, a u filmu govori kako želi da stupi u treće i poslednje poglavlje svog života bez reflektora.

Pročitajte i Umalo je posrnula - Šta je Tinu Tarner spasilo poroka?

 

 

 

"Tina" je premijerno prikazana pre desetak dana na Berlinalu, a režirali su je Danijel Lindsi i T.J. Martin. Pevačica se u dokumentarcu osvrće na godine njene mladosti ispunjene borbama i bolom, a potom na svoju pravu ljubav i globalnu slavu koju je stekla u svojim zrelim godinama. Film otkriva da pevačica pati od post traumatskog stresa, koji je posledica dugogodišnjeg porodičnog nasilja koje je trpela dok je bila u braku sa Ajkom Tarnerom.

Pročitajte i Put do slave nije bio ni malo lak za legendarnu rokenrol pevačicu, sa čime se sve susrela Tina Tarner?

 

Ovo nije bio lep život. Dobro nije nadvladalo loše.

Dokumentarac će oslikati sve privatne i profesionalne uspone i padove u životu Tine Tarner.

Osvrćući se na svoje uspomene, pevačica objašnjava.

- Trpela sam zlostavljanje, ne postoji drugačiji način da se ispriča ova priča. To je realnost. To je istina. To je ono što dobijaš, tako da moraš to da prihvatiš. Ovo nije lep život. Dobro nije nadvladalo loše - zaključila je Tina, koja je preživela moždani udar i borbu protiv raka. 

Nakon braka sa zlostavljačem Ajkom, sreću je, sredinom osamdesetih, pronašla sa Ervinom Bahom, direktorom izdavačke kuće. U filmu su Tinini poklonici mogli čuti i njegovu zabrinjavajuću izjavu.

- Tina mi je rekla "Idemo u Ameriku, želim da se oprostim sa svojim fanovima. Da im kažem zbogom i zahvalim za sve i to će biti moj kraj. Moj poslednji oproštaj" - priznaje u jednom od isečaka iz filma Bah. 

Pročitajte i Tina Tarner - Nakon mnogo godina provedenih u strahu i bolesti uživam u sreći

U filmu ova neponovljiva pevačica govori otvoreno o nekima od svojih najvećih životnih trauma. Od siromašnog života sa ocem zlostavljačem i majkom koja je i nakon Tininog uspeha za nju imala samo prezrive komentare, preko života sa Ajkom, od čijeg nasilja i danas ima PTSP, iako su se razveli 1978, zatim samoubistvu njenog sina Krega 2018 godine, pa sve do teških zdravstvenih problema. Naime, pevačici su nedavno otkazali bubrezi, pa je Bah bio donor. Transplantacija je bila, uzevši u obzir godine starosti ovog para, vrlo rizičan proces.

Podsetimo, Tinin život već je ranije bio prikazan; prvo u njenoj autobiografiji iz 1986. "Ja, Tina", a potom 1993. u biografskom filmu, u kojem ulogu Tine tumači Anđela Baset.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading