Rok baka u 78. prekida penziju: Tina Tarner snima film

Autor:

25.10.2017 09:42

Foto:

Foto:



Filida Lojd, višestruko nagrađivana rediteljka mjuzikla "Mamma Mia", prihvatila se pre izvesnog vremena veoma ozbiljnog zadatka. Na putu je da stvori istoriju kroz novi mjuzikl, a ovog puta je reč o legendarnoj Tini Tarner.

Објава коју дели Tina Turner (@tina.turner) дана 5. Окт 2016. у 7:51 PDT

Lojd tvrdi da će svetsku muzičku divu predstaviti baš kao što njena pesma kaže - "jednostavno najboljom" ("Simply the Best"). Premijera bi trebalo da bude sledeće godine u Londonu, a naziv mjuzikla je "Tina: Muzičarka", piše Avaz.

Објава коју дели Tina Turner (@tina.turner) дана 13. Нов 2015. у 3:41 PST

One su kao vino: Zvezde za koje su godine zaista samo broj

Zbog toga će se Tina vratiti iz penzije, u koju je otišla 2010. godine i preselila se u Švajcarsku.

- Nisam to želela, ali sam dobila toliko pisama fanova da sam morala da se vratim, bar nakratko - rekla je rok baka.

Објава коју дели Tina Turner (@tina.turner) дана 16. Јан 2015. у 4:51 PST

Ovo nije prvi film o Tini Tarner. Njen život prikazan je prvi put 1993. godine u biografskom filmu "What's Love Got to Do With It", kako takođe glasi jedna od njenih pesama. Pevačicu je u ovom filmu glumila Anđela Baset, a u mjuziklu će je tumačiti Adrijan Voren.

Објава коју дели Tina Turner (@tinaturner) дана 24. Окт 2017. у 10:06 PDT

Legendarna pevačica rođena je kao Ana Mej Bulok. Njena karijera traje već više od 50 godina. Njen uspeh, popularnost i brojne nagrade donele su joj titulu "Kraljice rokenrola" (The Queen of Rock ‘n’ Roll).

Tarnerova se smatra jednom od najpopularnijih pevačica na svetu sa preko 200 miliona primeraka prodatih albuma širom sveta.

Tina Tarner je dobitnica osam Gremi nagrada. Časopis Roling Ston stavio je Tinu na listu Besmrtnika – najvećih izvođača svih vremena. Tina je dobila i svoje mjesto u Rock and Roll Hall of Fame muzeju u Klivlendu.