Tina Tarner: Nakon mnogo godina provedenih u strahu i bolesti uživam u sreći

Autor:

30.10.2018 19:02

Foto:

Foto:



Čuvena pevačica u autobiografiji ‘Moja ljubavna priča’ prvi put je progovorila o ozbiljnim zdravstvenim problemima s kojima se suočavala poslednjih godina, zbog kojih se i povukla s muzičke scene

Pevačica Tina Tarner (78) otkrila je u autobiografiji “Moja ljubavna priča”da joj je urađena transplantacija bubrega i da joj je organ donirao njen suprug Ervin Bah (62). Diva je u knjizi otvorila dušu i iskreno govorila o svom životu, ljubavnim lomovima koje je proživela i brojnim zdravstvenim problemima s kojima se još bori.

Kraljica rokenrola, koja je na scenu izašla pre šest decenija, navodi da je imala oboljenje bubrega koji su 2016. radili sa samo 20 odsto kapaciteta i “naglo propadali”. Bila je u rizičnoj grupi, s malim šansama da dobije organ, i nije želela da ide na dijalizu.

Sa Ervinom Bahom venčala se 2013, nakon 27 godina života u vanbračnoj zajednici

- Tako ne zamišljam život. Ali otrovi u mom telu su uzimali maha. Nisam mogla da jedem, samo sam preživljavala - opisala je taj period Tina.

Najtužniji trenutak: Tina Tarner se bacanjem crvene ruže u more zauvek oprostila od sina

U to vreme prognoze koje su joj lekari davali nisu bile optimistične. Razmišljala je o eutanaziji i čak postala članica organizacije koja pomaže pacijentima koji zbog bolesti i patnje žele da okončaju život.

- Mislila sam intenzivno o smrti. Prihvatila sam da je došlo moje vreme da umrem. Rekla sam sebi: ako je vreme, vreme je. Nisam se plašila smrti. Jedna od prednosti života u Švajcarskoj, u kojoj želim da ostanem do kraja života, jeste da je asistirano samoubistvo legalno, iako pacijent zapravo sam sebi ubrizgava smrtonosnu supstancu.

Tragedija u porodici slavne pevačice: Ubio se sin Tine Tarner

Tina se za Ajka Tarnera udala 1962, pošto ju je zlostavljao i tukao napustila ga je 1976, a razvod je usledio dve godine kasnije

Međutim, Tinin suprug, s kojim je u vezi od 1985, odlučio je da joj podari najveći životni poklon - da joj donira bubreg.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Tina Turner (@tinaturner) дана 8. Мар 2018. у 4:06 PST

Tina Tarner otkrila: Muž mi je donirao bubreg, zahvaljujući njemu danas sam živa

- Rekao mi je da ne želi drugu ženu i drugi život. Nas dvoje smo srećni i učinio bi sve da što duže budemo zajedno. Šokirao me je. Saopštio mi je da hoće da mi da svoj bubreg. Bila sam preplavljena emocijama. S obzirom na to da ga volim, moja prva reakcija je bila da ga odgovorim od tako ozbiljnog i nepovratnog poteza. On je mlađi od mene. Zašto bi preuzeo takav rizik samo da staroj ženi omogući nekoliko godina života više? Šta ako jednog dana bude imao problem s preostalim bubregom? Rekla sam mu: “Dragi, nemoj da se igraš sa svojim životom. Misli na svoju budućnost”. Ervin je bio izričit: “Ti si moja budućnost, odlučio sam” - navodi pevačica u autobiografiji.

ČAŠA VINA POSLE OPERACIJE

Transplantacija je izvedena 7. aprila 2017. u Švajcarskoj.

- Najbolji trenutak bio je kad je Ervin u kolicima došao u moju bolničku sobu. Nekako je uspeo da izgleda dobro, čak i lepo, i pozdravio me je pun energije. “Zdravo, draga”, rekao mi je. Bila sam neverovatno uzbuđena i srećna što smo preživeli. Nakon sedam dana opuštena sam iz bolnice, Ervinov oporavak bio je još brži. U roku od nekoliko sedmica uživao je u čaši vina. Prošle godine, oko Božića, energija mi se vratila. Ali ne pokušavam da izazovem sudbinu, znam da je kraj moje bolničke avanture daleko. Ipak, živa sam, oboje smo živi, bliži nego što smo ikada zamišljali da ćemo biti, i to je razlog za slavlje. Nakon mnogo godina provedenih u strahu i bolesti uživam u sreći.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Tina Turner (@tinaturner) дана 5. Феб 2018. у 8:29 PST

Popularna pevačica i njen izabranik, inače muzički producent rodom iz Nemačke, živeli su u vanbračnoj zajednici skoro 27 godina. Venčali su se 2013, nakon što se Tina odrekla američkog državljanstva i uzela švajcarsko. Njoj je to drugi brak, posle burne veze sa Ajkom Tarnerom, za kog se udala 1962. godine. Iako su bili idealan par na sceni, Tina i Ajk su se mnogo svađali. Pod dejstvom alkohola i droge on ju je često zlostavljao i tukao. Skupila je snagu i napustila ga 1976, a zvaničan razvod usledio je dve godine kasnije. S njim je rodila dva sina, Rejmonda (izvršio samoubistvo u julu, u 59. godini) i Ronalda, i usvojila njegovu decu iz prethodnog braka Majkla i Ajka Džuniora.

Bolna ispovest Tine Tarner: Trpela sam batine jer sam mislila da ću ga promeniti

- Posle Ajka nisam tražila muža. U detinjstvu nikad nisam bila voljena, a ni u kasnijim ljubavnim vezama. Niko me nije iskreno voleo, a želela sam da budem voljena. Više od svega morala sam da osetim da me Ervin voli. Voleo me je i voli me. Zaprosio me je 1989, kada sam punila 50 godina. Tada nisam bila sigurna želim li da se udam, jer brak može da promeni stvari i, po mom iskustvu, ne uvek nabolje - govori Tina o sadašnjem suprugu.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Tina Turner (@tinaturner) дана 15. Дец 2017. у 7:45 PST

Svima koji su Ervina godinama posmatrali kao Tininog “mlađeg muškarca” ona je u autobiografiji odgovorila.

- Istina je drugačija. U duši i srcu on ima 60 godina, a ja 16. U 46. godini nisam izgledala starije od Ervina, kome je tad bilo 30. Ni danas ne izgledam starije od njega.

Jedna od najpopularnijih i najuspešnijih pevačica svih vremena, koja je prodala 200 miliona albuma, u knjizi otkriva i kako se izborila sa moždanim udarom i kancerom.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Tina Turner (@tinaturner) дана 3. Јул 2017. у 1:14 PDT

- Jednog oktobarskog jutra 2013, tri meseca posle venčanja, probudila sam se i osetila kao da mi munja udara u glavu i desnu nogu. Pokušala sam da govorim, ali nisam mogla da izustim ni reč. Imala sam jak moždani udar, cela desna strana tela mi je bila paralizovana. Kasnije sam morala ponovo da učim da hodam i bila sam očajna.

Bitka za oporavak ostavila ju je bez snage i vitalnosti.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Tina Turner (@tinaturner) дана 23. Феб 2017. у 3:37 PST

- Bila sam toliko slaba da nisam mogla da izađem iz kuće. Tada mi je dijagnostikovan rani stadijum karcinoma creva i nekoliko malignih polipa. Čekajući operaciju, plakala sam i govorila Ervinu: “Zar ne žališ što si oženio staru ženu?” Srećom za mene, uvek je zračio samopouzdanjem, optimizmom i pomagao mi da se smirim i izborim sa svime.