Umalo je posrnula - Šta je Tinu Tarner spasilo poroka?

Autor:

26.12.2020 18:00

Foto:

Foto:



Muzička diva Tina Tarner, koju popularno zovu i kraljicom rock 'n' rolla, ima zaista impresivnu muzičku karijeru iza koje se nalaze sati i sati rada i odricanja. Iako je svetski poznata, njen život nije bio bajan. Imala je izuzetno teško detinjstvo, pobegla je iz lošeg i nasilnog braka s Ikeom Tarner, a njen sin Kreg je 2018. počinio samoubistvo.

Osim toga, Tina je 2013. godine doživela moždani udar i to samo nekoliko dana nakon svog medenog meseca na kojem je bila sa svjoim drugim suprugom Ervinom Bahom.

Ipak, teške životne situacije, koje bi mnoge potpuno potukle, Tinu Tarner nisu izbacile iz koloseka!

- Budizam mi je spasao život. Tokom najtežeg životnog perioda, uključujući i porodično nasilje, počela sam da pevam i da učim o budističkim principima. Ko zna da li je to predodređeno, ali sa sigurnošću mogu da kažem da mi je budizam došao tačno u pravom momentu - rekla je Tina za 'Times'.

Pročitajte i Put do slave nije bio ni malo lak za legendarnu rokenrol pevačicu, sa čime se sve susrela Tina Tarner?

Foto: Gary Merrin/Getty Images via Guliver

Vera je ipak ključ svega.

Iako je uvek bila svesna da postoje 'prečice' kojima bi mnogo lakše prebrodila sve što joj se dogodilo, umesto njih, ona je ipak odabrala veru.

- Kada sam prolazila neke od najtežih trenutaka, možda bi mi bilo lakše da se prepustim brzim rešenjima poput pušenja, alkohola ili droge. Međutim, odlučila sam da pogledam sebe u oči. Moj dragi prijatelj Dejvid Bouvi koji se ceo život zanimao za budizam, nazvao me je feniksom, mitskom pticom koja se diže iz pepela - istakla je.

Tina takođe veruje da život ne treba da diktiraju veliki problemi s kojima se ljudi susreću - ako postoji ijedna lekcija koju sam naučila, to je da veliki problemi ne moraju da diktiraju vašu budućnost. Naš uspeh i sreću određuje samo naše odluke i način na koji se izborimo s nedaćama. Verujemo da svi imamo potencijal za savladavanje problema - i ne mislim samo na to da možemo da proživimo naše probleme, već napredovati zbog njih - istakla je.

Tina Tarner dvadeset godina trpela je zlostavljanje u braku, na kraju je svog supruga ostavila zato što se plašila za svoj život.

- Od njega sam otišla bez ičega, morala sam da pronađem kako ću zaraditi za sebe i svoju porodicu, morala sam da počnem iz početka. Bilo je ne samo teško, nego i opasno napustiti Ikea, jer je bio nasilna osoba i u tom trenutku je konzumirao opijate. S toga, bio je vrlo nesiguran. Ja tada nisam imala novca, nie mesto ge bih otišla - rekla je Tina jednom prilikom.

Foto: Frederick R. Bunt/Evening Standard/Hulton Archive/Getty Images

- Do toga je došlo nakon što sam sebi jednom rekla: 'Dosta mi je, život nije vredan živaljenja ako ostanem u ovoj situaciji', istakla je Tina i dodala da je Ike zadržao sve što su godinama zajedno stvarali stvarali - Ako odlaziš, odlaziš i kako si došla - rekao joj je tada Ike.

- Zgrabila sam svoju priliku, rekla sam: Izlaz je - kroz vrata. Iskrala sam se dok je spavao i odvezla se autom - prisetila se pevačica.