Istinita priča koja će Amerikancima otvoriti oči: Oliver Stoun snima film o najvećem neprijatelju SAD - Vladimiru Putinu

Autor:

01.05.2017 11:00

Foto:

Foto:



Holivudski režiser Oliver Stoun snima film o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu koji će, kako veruje, „otvoriti Amerikancima oči“ za drugačije gledište.

- Film otvara čitavo gledište o kojem mi, Amerikanci, nismo čuli - rekao je Stoun u intervjuu za list "Sidnej morning herald", prenosi Tanjug.

Film koji je bio zabranjen: Stoun snimio dokumentarac o Kastru


Poznati režiser je naveo da će u filmu biti prikazani Putinovi odnosi prema događajima u svetu od kako je prvi put izabran za ruskog predsednika 2000. godine.

- Gospodin Putin je jedan od najvažnijih svetskih lidera i s obzirom na to da su ga SAD proglasile neprijateljem, velikim neprijateljem, mislim da je veoma važno da čujemo šta on ima da kaže - kazao je Stoun, prenela je agencija Tas.

On je dodao da se sa Putinom sastao nekoliko puta i da su razgovarali o Edvardu Snoudenu i da će i to biti u filmu.

Večeras beogradska premijera filma o Edvardu Snoudenu

Prošle godine, Stoun je snimio dokumentarac "Ukrajina" u plamenu koji obrađuje dešavanja 2014. godine. Tada je obavio intervjue sa Putinom i bivšim ukrajinskim predsednikom Viktorom Janukovičem.


Stoun je dobitnik tri Oskara, a nagrađivan je i na filmskim festivalima u Berlinu i Veneciji.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading