Večeras beogradska premijera filma o Edvardu Snoudenu

Autor:

28.09.2016 09:34

Foto:

Foto:



Novi film Olivera Stouna "Snouden" biće premijerno prikazan  večeras u bioskopu Sinepleks u tržnom centru Ušće. Film o jednoj od najkontroverznijih ličnosti 21. veka, Edvardu Snoudenu, biće na redovnom repertoaru već od narednog dana. Glavne uloge poverene su Džozefu Gordonu Levitu, koji tumači Edvarda Snoudena i Šajlin Vudli, kojoj je pripala uloga njegove devojke, Lindzi Mils.

U filmu značajne uloge imaju i Zakari Kvinto, Tom Vilkinson, Nikolas Kejdž, Ris Ajfans, Melisa Leo i Skot Istvud.

Od trostrukog dobitnika Oskara, Olivera Stouna, stiže uzbudljiv lični pogled na jednu od najkontroverznijih ličnosti 21. veka, čoveka koji je odgovoran za najdublji sigurnosni proboj u obaveštajnoj istoriji SAD, prenosi Tanjug.

Edvard Snouden 2013. godine mirno napušta svoj posao u Nacionalnoj bezbednosnoj agenciji i odlazi u Hongkong da se nađe sa novinarima Glenom Grinvoldom (Zakari Kinto) i Huanom Mekaskilom (Tom Vilkinson), kao i kamermankom Lorom Putrom (Melisa Leo) kako bi obelodanio sajber nadzorne programe američke vlade.

Kao izvođač strogo poverljivih radova s vrhunskim umećem programiranja, Ed je otkrio da se sakuplja mnogo podataka o praćenju raznih vidova komunikacije, ne samo stranih vlada i terorističkih grupa, već i običnih Amerikanaca.

Razočaran u svoj posao u obaveštajnoj službi, Snouden počinje brižljivo da sakuplja stotine hiljada tajnih dokumenata koji će razotkriti do detalja svaku zloupotrebu položaja. Ostavljajući za sobom dugogodišnju devojku Lindzi Mils, Ed nalazi hrabrosti da postupi u skladu sa svojim principima.

Snouden otvara vrata neispričane priče o Edvardu Snoudenu, istražujući sile koje su pretvorile tog konzervativnog mladog patriotu koji je zdušno služio svojoj zemlji u najvećeg uzbunjivača i postavlja provokativna pitanja o tome čijih smo sloboda spremni da se odreknemo da bi nas naša vlada zaštitila.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading