Glumačkoj legendi zdravstveno stanje se pogoršalo: Ljubiša Samardžić u bolnici

Autor:

23.05.2017 09:08

Foto:

Foto:Glumac i reditelj Ljubiša Samardžić je zbog teškog zdravstvenog stanja primljen u Kliniku za hematologiju Kliničkog centra Srbije, saznaju "Novosti".

Lekari preduzimaju sve da stabilizuju njegovo zdravstveno stanje, ali zbog hronične bolesti neizvesno je da li će popularni "Smoki nacionale" dobiti najtežu i najvažniju bitku u životu koju vodi već nekoliko meseci.

Suze, stisak ruke i osmeh pobednika: Ljubišu Samardžića ophrvale emocije na premijeri filma “Panta rei”

Glumac je početkom decembra operisan, ali se posle toga ponovo pojavio u javnosti. Jedini glumac sa ovog prostora koji je osvojio Zlatnog lava u Veneciji poklonio se publici 30. marta u Domu omladine, na otvaranju Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma. Tada je premijerno prikazan njegov dokumentarac "Panta rei", u kojem Ljubiša daje intimno, iskreno i dirljivo svedočanstvo o svom detinjstvu, porodici rudara iz koje je potekao, dolasku u Beograd na studije, razlozima zbog kojih je izabrao glumačku profesiju, svojoj supruzi, sinu koji je preminuo, ćerki, unucima, ali i o vremenu u kojem je živeo.

Kako je posle premijere filma izjavio, njegova želja je bila da ovim dokumentarcem napravi svojevrstan omaž jugoslovenskoj i srpskoj kinemtografiji.

-Ponosim se što sam deo filma posvetio autorima i poštovaocima filma bivše Jugoslavije s kojima sam sarađivao. Od Puriše Đorđevića, Saše Petrovića, Hajrudina Krvavca, Branka Bauera, Krsta Papića, Gorana Paskaljevića, Gorana Markovića, Boštjana Hladnika, Ivana Hetriha, Veljka Bulajića, do mojih kolega Milene Dravić, Bate Živojinovića, Pavla Vuisića, Borisa Dvornika, Miodraga Petrovića Čkalje, Mije Aleksića... Bio je veliki izazov jednu tako dugu karijeru smestiti u osamdesetak filmskih minuta. A u ovom dokumentarcu je samo delić impresija iz mog života i mojih dela - rekao je Ljubiša, koji je na ovogodišnjem Festu nagrađen "Beogradskim pobednikom" za doprinos srpskom filmu.

Komentari. (0)

Loading