Olivera Katarina, nakon 50 godina, ponovo u Kanu: S posebnom emocijom ću pevati "Đelem, đelem", samo za Batu i Bekima

Autor:

23.05.2017 10:13

Foto:

Foto:



Olivera Katarina otputovala je na 70. Kanski festival, gde će u okviru zvanične selekcije - programa Kanski klasici (Cannes Classics) - biti prikazan film "Skupljači perja" (1967) Aleksandra Saše Petrovića.

Olivera Katarina: Plakala sam danima i htela da pobegnem sa snimanja “Skupljača perja”

Beograde, Srbijo, vidimo se!

Објава коју дели Olivera Katarina (@oliverakatarinaofficial) дана 22. Мај 2017. у 10:35 PDT

- Od uzbuđenja što idem u Kan nisam mogla da spavam. Jedva sam čekala da dođem na aerodrom. Ovaj put posvećujem kolegama koji više nisu s nama Bati Živojinoviću i Bekimu Fehmiju - rekla je Olivera pred put u Kan gde će, kako je najavila, otpevati "Đelem, đelem", kao i pre 50 godina.

Velika iluzija, Sandre Perovic, RTS 1, subota 23:55.

Објава коју дели Olivera Katarina (@oliverakatarinaofficial) дана 15. Мај 2017. у 5:39 PDT

-S posebnom emocijom ću otpevati "Đelem, đelem". Ne znam da li ću stići da obuđem Kan, ali to mi nije ni važno koliko odgovornost da našu zemlju ponovo predstavim onako kao nekada. Tolike godine se ništa nije dešavalo i onda odjednom se dogodi ovako nešto što u vama probudi sve. Budući da je ovo za mene poseban događaj, pripremila sam fenomenalnu kreaciju. Nakon povratka u Beograd spremam koncert - rekla je Olivera Katarina za Kurir.

Projekcija filma koji je proslavio – “Skupljači perja” zakazana je za 24. maj, ravno pola veka nakon njegove premijere u Kanu.

Olivera Katarina: Neki misle da je moje vreme prošlo, a i sad mogu pevati i rasplakati

Slavnoj glumici i pevačici divila se Evropa sedamdesetih i osamdeseti, a ulogom kafanske pevačice Lenče u remek-delu reditelja Aleksandra-Saše Petrovića pokorila je svet. Ipak, kako je ekskluzivno otkrila za "Gloriju", Olivera je želela da pobegne sa snimanja ovog kultnog filma.

Sa Batom i Bekimom na Kanskom filmskom festivalu. Nazalost, njih vise nema, ali secanja postoje. Ozivecemo ih opet na 70. Kanskom festivalu u maju.

Објава коју дели Olivera Katarina (@oliverakatarinaofficial) дана 29. Апр 2017. у 11:58 PDT

Uprkos tome što sam htela da pobegnem sa snimanja “Skupljača perja”, o čemu sad prvi put javno govorim, imam samo lepe uspomene vezane za taj film. Dragi Bekim i Bata, kojih, nažalost, više nema, i ja radili smo složno i sa mnogo ljubavi - rekla je umetnica i objasnila zašto je htela da napusti snimanje:

Kad nam je Saša prvi put pustio materijal da vidimo, doživela sam šok. Činilo mi se da sam ružna, plakala sam danima i molila ga da me zameni, ali on nije hteo ni da čuje. Naprotiv, bio je oduševljen, govorio mi je da budem strpljiva i ne sumnjam nepotrebno. Ohrabrio me je i ostala sam do kraja - otkrila je umetnica za "Gloriju".

Komentari. (0)

Loading