Olivera Katarina: Neki misle da je moje vreme prošlo, a i sad mogu pevati i rasplakati

Autor:

20.05.2017 22:30

Foto:

Foto:



Slavna glumica i pevačica Olivera Katarina, umetnica kojoj se divila Evropa sedamdesetih i osamdesetih, ovih dana će nakon 50 godina ponovo prošetati kanskom Kroazetom.

Počinje 70. Kanski festival: Olivera Katarina stiže na Kroazetu, a evo ko se takmiči za Zlatnu palmu (foto/video)

Projekcija filma koji je proslavio - "Skupljači perja" zakazana je za 24. maj,  ravno pola veka nakon njegove premijere u Kanu.

Te davne 1967. godine, Olivera Katarina prošetala je crvenim tepihom Kanskog festivala u jednostavnoj haljini, koja je isticala njenu raskošnu lepotu i zasenila čak i najveće holivudske zvezde.


Sećanje na te dane velike slave i poštovanja koje je uživala, umetnica koja danas živi zaboravljena od svih i na ivici egzistencije, ponukalo je da na instagramu napiše potresan status uz fotografiju isečka iz novina o njenom koncertu u Sava Centru.

 Olivera Katarina: Plakala sam danima i htela da pobegnem sa snimanja “Skupljača perja”

- Neki misle da je moje vreme prošlo. Reditelji, kolege glumci, pevači. Napunila u ozbiljnim godinama više puta "Sava" centar i Dom sindikata. Odigrala bez problema ulogu u filmu. I sad mogu pevati, rasplakati, nasmejati. I sad bih mogla igrati dramsku, veliku ulogu u pozorištu, snimati istorijske priče i epohe, pevati narodu. Samo kad bi dali, pozvali i setili se - napisala je Olivera katarina u kometaru uz fotografiju.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading