Reditelj Jovan Marković neutešan: Voleo sam je i kao čoveka i kao glumicu!

Autor:

29.01.2021 16:45

Foto:

Foto:



Poznati scenarista Jovan Marković jutros je na K1 televiziji govorio o prerano preminuloj glumici Rialdi Kadrić koju je, kako je rekao, voleo i kao čoveka i kao vrsnu glumicu.

- Prijatelji su mi juče javili da je Rialda preminula i mnogo me je to ražalostilo. Voleo sam je i kao čoveka i kao glumicu. Bila je sjajna glumica, iako je bila naturščik. Ni profesionalni glumci nisu tako dobro uspevali da izvrše sve zadatke koje su dobijali, kao što je to činila ona. Uvek je bila ljubazna, lepo vaspitana. Svi smo je voleli. I ekipa na filmu i publika – kazao je u emisiji „Kec na jedanaest“ scenarista filmskog serijala „Žikina dinastija.“

Jovan Markovic, Foto: Televizija K1

Kako je istakao, ni danas mu nije jasno zašto su joj nakon velike popularnosti reditelji davali samo sporedne i male uloge.

- Ona je bila za glavne, velike uloge. Rekao bih da je razlog zašto se povukla iz glume bio taj što je kritika, kao i veliki deo javnosti uprkos ogromnom uspehu koji smo ostvarili, naše filmove okarakterisala kao šund. Verujem da je zbog tog negativnog odijuma nisu angažovali koliko je zaslužila – kazao je poznati scenarista.