Zvezda popularne serije 'Žikina dinastija' Rialda Kadrić preminula!

Autor: Vanja Vladičić

26.01.2021 18:15

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:Instagram, prntscr, youtube

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:Instagram, prntscr, youtubeGlumica Rialda Kadrić, koja je srca domaće publike osvojila u ulozi Marije u seriji 'Žikina dinastija' sinoć je iznenada preminula u 57. godini u Atini, gde je u poslednje vreme živela, potvrdio je njen prijatelj za Kurir. Istu informaciju dobio je i jedan od producenata nastavka 'Žikine dinastije' u kojoj je pomenuta glumica trebala da glumi, prenose domaći mediji.

Vest o njenoj smrti potvrdio je i njen prijatelj Dušan na društvenoj mreži Fejsbuk, koji se putem te društvene mreže i oprostio od svoje prijateljice.

- Iz naših života otišla je sinoć Rialda Šebek, glumica i psihoanalitičarka, draga drugarica. Rasplakao sam se posle ne znam ni ja kog vremena - Sva kriza i depresija oko korone i ličnog života u doba ove društvene kuge nije mi dala povod da stupim u kontakt sa svojom tugom jer pokušavam da budem jak i pokušavam da budem jak i preživim - počeo je Dušan, nakon čega se prisetio kako je upoznao Rialdu, te je naveo kako će pamtiti svoju dragu prijateljicu.

Pročitajte i Legendarni voditelj nije izdržao: Preminuo Leri King!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @raadovanovicsanja

- Rialdina smrt je to učinila. Neočekivano, prebrzo. Ljudi imaju tendenciju da misle da niko blizak nikada neće otići, makar ne naglo, jer to je najteže, kada izgubimo nekog bez nagoveštaja, bez prilike da se rastanemo, bez reči. Kada je rez života tišina. Upoznali smo se pre tri godine, na grupi koja se bavila kapitalizmom i depresijom -- organizovao je to u REX-u Nebojša Milikić, bili su tu i Tanja Marković i Pavle Popović. Sećam se njenih seminara na kojima se razgovaralo o filmu i psihoanalizi. Gledali smo Larsa fon Trira "Kroz talase", kao i Pedra Almodovara, film "Koža u kojoj živim".

- Uvek je imala lucidne interpretacije i neverovatnu analitičku energiju. Volela je Kejt Buš koliko i ja, oblačila se elegantno, uvek doterana, ponekad previše "buržoa" za moj ukus, ali je i u tome ona bila -- ona. Upoznala me je sa Isidorom Stanišić, odlično plesnom umetnicom čije vam predstave toplo preporučujem. Učestvovala je nam mom seminaru iz filozofije psihoanalize na Filozofskom fakultetu i izložila jednu svoju studiju slučaja, sa klijentkinjom čiji je život tokom terapije učinila mnogo boljim. Bila je i podrška tokom ove krize. Poslednji put sam je pomenuo u razgovoru sa Pavlom. Njegova majka je upoznala Rialdu u Atini, a ona joj je rekla: "Dušan puno voli Pavla". Ne može se psihoanalitičarka prevariti kada je reč o ljubavi. Sa tom ljubavlju se i rastajem od tebe, draga Rialda - napisao je Dušan.

Prvu ulogu odigrala je dave 1978. godine u filmu 'Lude godine'. Aktivno se bavila glumom sve do 1990. godine kada se preselila u Veliku Britaniju, tačnije London. U filmu tumači lik Marije, srednjoškolke koja se zaljubljuje u svog vršnjaka Bobu, koga je tumačio Vladimir Petrović.

Iako su joj nakon uloge Marije u pomenutom filmu mnogi predvideli veliku karijeru, međutim Rialda je odabrala život bez eksponiranja i medijske hajke.