Požrtvovana i posvećena: Ana Franić testiraće svoje krajnje granice!

Autor:

03.10.2020 12:21

Foto:

Foto:



I pored toga što je angažovana na više glumačkih projekata i što kao samohrana majka brine o sinovima, glumica Ana Franić prijavila se za takmičenje ‘Spartan Race’ na kome će testirati izdržljivost i snagu

Kako je uvek testirala telo i psihu u želji da pomeri granice izdržljivosti, glumica Ana Franić (38), koju poslednjih nedelja gledamo u seriji “Močvara”, odlučila je da sebi zada novi zadatak prijavljivanjem za “Spartan Race”. Ova trka, zamišljena tako da od takmičara zahteva perfektnu fizičku i mentalnu kondiciju, poslednjih godina postala je veoma popularna među ljubiteljima adrenalinskih sportova.

- Moj trening je dosta sličan onome što “Spartan Race” traži od učesnika. Pošto sam godinama redovno trčala, taj segment trke neće mi predstavljati problem. Takođe, imam mnogo snage i kondicije jer radim vrlo zahtevne vežbe. Ipak, da bih bila spremna za nadmetanje, potrebna mi je, naravno, dodatna priprema. Želim da se oprobam u tom takmičenju bez ambicije da pobedim, jer je ono, samo po sebi, veliki izazov za svakog učesnika.

Naredni “Spartan Race” zakazan je za 2021. godinu.

- Iako za trku može da se prijavi svako, samo oni najspremniji je i završe. Pored trčanja na određenoj distanci, koja se u zavisnosti od izbora samog učesnika kreće od pet do pedeset kilometara, morate da savladate različite prepreke, od preskakanja zida, penjanja uz konopac, nošenja tereta na leđima do prelaska preko močvarne, blatnjave staze. Posebno iskušenje predstavlja česta promena terena po kome se takmičari kreću, nekada je to putanja u šumi, a često i stenoviti predeli. Prijaviću se za trku na pet ili deset kilometara.

S obzirom na to da redovno vežba u teretani, veruje da joj priprema tela i psihe za veliko iskušenje neće predstavljati problem.

- Imam dobru genetsku predispozicuju za bavljenje sportom. Dobra mi je muskulatura, tako da je meni za postizanje određenih ciljeva potrebno nekoliko meseci.

Ana Franić: Poslušala sam srce

Nespremna za vezu!

Otkad se pre godinu vratila u rodni Beograd iz Splita, gde je bila udata za ronioca Marka s kojim je dobila sinove Andriju i Martina, brzo se uklopila u stari životni ritam.

- Deca su mala i oni ne shvataju šta realno znači preseljenje. Njima je bilo bitno da krenu u vrtić i da steknu drugare. Imaju mamu i baku, a tatu viđaju kao što su ga viđali dok smo živeli zajedno, jer je on zbog prirode posla kojim se bavi odsutan od kuće po mesec-dva, tako da se u njihovom životu nije mnogo toga promenilo. Za mene je još uvek sve to sveže. Oko dvoje male dece imam pregršt obaveza, kao i dosta posla i projekata na kojima sam angažovana, pa trenutno nisam zainteresovana za vezu. Muškarac mi nije ni želja ni potreba.

Ana Franić: Godišnjica ljubavi u Splitu

Kako se približava početak nove pozorišne sezone u novim uslovima koje nalažu epidemiološke mere prevencije, oseća sve veće uzbuđenje. U februaru, nekoliko nedelja pre uvođenja vanrednog stanja, odigrala je premijeru obnovljene predstave “Tre sorele” u Zvezdara teatru.

- To nije ista ona predstava od pre desetak godina. Promenio se glavni glumac, Andriju Miloševića zamenio je Aleksandar Radojičić, koji je potpuno drugačijeg senzibiliteta. I u našim životima se mnogo toga promenilo za deset godina, svi smo stariji, zreliji.