Svetlana Bojković otvoreno negoduje: Ako treba da umrem, ja ću da umrem!

Autor:

07.10.2020 13:50

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:Vukica Mikaca, Instagram

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:Vukica Mikaca, InstagramPoznata glumica Svetlana Ceca Bojković dala je svoje mišljenje o trenutnoj situaciji s pandemijom korona virusa, a njene reči podigle su ogromnu prašinu na društvenim mrežama.

Jedna od omiljenih domaćih glumica Ceca Bojković i dobitnica brojnih nagrada za umetnost i kulturu govorila je iskreno o trenutnoj situaciji u zemlji, šta je to nova normalnost i kako se snazali obzirom da spada u visoko rizičnu grupu građana.

- Prvo želim da kažem da je taj izraz 'nova normlanost' jedan od 10 izraza koji me u ovoj situaciji u poslednjih šest meseci izuzetno iritira. Molim vas, šta je to? Oni koji moraju to da govore i koji proklamuju to nisu nimalo ironični. Normalnost je normalnost, nema tu nova ili stara. - Počela je razgovor za RTS Svetlana Bojković.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Domaća kinematografija (@glumci_balkana) on Jan 2, 2020 at 3:05am PST

Popularna Ceca dodala je da je pojam 'socijalna distanca' zbunjuje.

- Postoji fizička distanca, socijalna distanca je nešto sasvim drugo. Znači tako neke fraze uđu u opticaj i one se tako ponavljaju. Mislim da je pozorište jedno od trenutno najugroženijih ustanova, jer je teško i glumcima i gledaocima u sali sa malom količinom vazduha. - Istakla je ona.

Svetlana Bojković: Zbog ljubavi nisam žrtvovala karijeru, vraćam se pozorištu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BLIC Zabava (@blic_zabava) on Oct 6, 2020 at 8:28am PDT

Takođe se osvrnula i na preporuke kriznog štaba.

- Krizni štab nam saopštava razne kontradiktorne stvari, danas ovo, sutra ono, a onda stalna pretnja da će biti novih mera... Aman, putiste nas, ljudi, da dišemo, da dišemo i živimo. Pa kad bude biće. Ako treba da umrem, ja ću da umrem. - Zaključila je Svetlana Bojković.

Svetlana Bojković jedna je od najcenjenijih imena domaćeg pozorišta, ali i kinematografije.

Njen specifičan izraz, otmenost i veliki broj nagrada koje je dobila tokom uspešne višedecenijske karijere samo su produkt profesionalnog rada.  Svetlana je rođena 14. decembra 1947. godine u Beogradu i kako voli da kaže odrasla ja na Vračaru u Njegoševoj ulici. Nedavno se prisetila za B92 lepih momenata koji je vezuju za detinjstvo.

Povratak u velikom stilu: Svetlana Bojković ponovo na daskama koje život znače, ogromna podrška kolega (foto)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Muzej pozorišne umetnosti (@mpus_beograd) on Dec 14, 2016 at 12:41am PST

- Duša ne stari. Mirisi, smeh... Ima još toga što me, iznutra vezuje za detinjstvo koje, spolja gledano, pamtim i kao strahovic pritisak obaveza i ozbiiljnosti. U stvari ta tortura se više odnosi i na školski uzrast. Roditelji su me jednostavno zatrpavali obavezama. Išla sam paralelno u redovnu i u muzičku školu. Svirala sam klavir. Vremena za druženje i momke nisam uopšte imala. A i da jesam, moji me nisu puštali da idem na žurke. Mladići mi nisu prilazili, valjda niko nije stigao da dođe do mene, uvek sam bila u nekom trku od muzičke škole do kuće, od kuće do gimnazije. Pa ja sam tek posle trideset godina čula komentare kako sam bila lepa i slatka devojka. Glumu sam zavolela još u osnovnoj školi, u dramskim sekcijama. Imala sam neku potrebu.. ma prosto me je vuklo. Danas kad o tome razmislim možda i zato što sam imala osećaj da se nikada nisam dovoljno naigrala, bila sam željna igranja a gluma je upravo to nudila. Naravno, kasnije sam se srela sa svom odgovornošću i ozbiljnošću te igre, ali iz one perspektive sam to video kao mogućnost da igru ponesem sa sobom kroz život.