Sofija Loren u novoj ulozi - Ikona Holivuda vraća se u velikom stilu!

Autor:

23.09.2020 17:45

Foto:

Foto:



Legenda italijanske i svetske kinematografije vraća se na ekrane nakon pauze od čak 11 godina s ulogom u filmu koji režira njen sin.

Italijanska glumica 86-godišnja Sofija Loren vraća se glumi, to će joj biti prva uloga u više od 10 godina. Zvezda zlatnog doba Holivuda tumačiće glavnu ulogu u italijanskom filmu, koji će se premijerno prikazivati na Netfliksu. Dramu originalnog naslova 'La vita davanti a se' (Život je pred nama), režiraće sin poznate glumice Eduardo Ponti.

Glavna uloga koju tumači Loren je Madame Rosa, Jevrejka koja je preživela holokaust te pomaže u vaspitanju dece prostitutki. - Kad mi je sin predložio tu ulogu, to je bilo ostvarenje sna, odmah sam prihvatila tu šansu da je odigram. Jako volim taj lik Madame Rose. Ona je snažna, krhka, ona je preživela. Po mnogo čemu me podseća na moju majku. - Rekla je filmska diva.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by magic movie (@oldmagicmovie) on Sep 20, 2020 at 6:33am PDT

Velika Sofija Loren zbog ove uloge spominje se i kao favorit za prestižnu nagradu Oskar, a premijera filma očekuje se 13. novembra.

Dugačka i veoma uspešna karijera holivudske dive.

Poslednju ulogu imala je u filmskom ostvarenju iz 2010. - Moja kuća je puna ogledala. - Godinu dana pre toga glumila je uz Penelope Kruz i Nikol Kidman u romantičnom mjuzikl 'Devet'.

U Italiji Sofija Loren ima status nacionalnog blaga, ona je najveća glumačka zvezda te zemlje. Oskara za ulogu u filmu 'La Ciociara' osvojila je 1961. godine, a počasnog Oskara osvojila je 1991. zbog 'Karijere bogate nezaboravnim izvedbama koje su toj umetničkoj formi dodale trajni sjaj'.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by In Love With Retro 💎 (@in_love_with_retro) on Sep 20, 2020 at 11:26am PDT

 - Pravi je dar kada radite sa osobom koja vas poznaje kao što poznajete sami sebe - rekla je Sofija.

Sin Sofije Loren i slavnog producenta Karla Pontija, prvu saradnju s majko ostvario je 2002. godine kada je Eduardo režirao film 'Među neznancima'. Ovo im je treća saradnja za sada.

- Pravi je dar kada radite s osobom koja vas poznaje kao što poznajete sami sebe. On mi daje snagu i sigurnost i neće odustati dok ne dam najbolje od sebe. S njim iza kamere, imala sam slobodu da dam sve od sebe. Ovo iskustvo ću pamtiti zauvek i kao glumica i kao majka. - Rekla je Loren.

Za neke dive godine su zaista samo broj – Sofija Loren proslavila je 86. rođendan!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maximilian Must Know (@vvsfragrance) on Sep 23, 2020 at 4:40am PDT

Sofija je filmsku karijeru započela još kao tinejdžerka, pod imenom Vilani Skilone. Dobila je ulogu u filmu 'Quo Vadis' iz 1951. No tek kada je upoznala Karla Pontija karijera joj je krenula uzlaznom putanjom. Njegova ideja bila je da se preimenuje u Sofiju Loren i dodelio joj je ulogu u filmu 'Aida' iz 1953. godine.

Proslavila se ulogom u filmu 'Zlato Napulja', godinu dana kasnije međunarodnu slavu stekla je filmom 'Boy on a dolphin'. Poziv za Holivud dobila je 1958. s filmom 'Požuda ispod brestova'.

Kulinarske avanture filmske dive: Slatkiš kome ne može da odoli čuvena Sofija Loren

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arian Garrett (@ariangarrett) on Sep 21, 2020 at 11:28pm PDT