Marina Ćosić uživa u blagoslovenom stanju, trudnoća u pravo vreme!

Autor:

21.11.2020 16:00

Foto:

Foto:Glumica Marina Ćosić, zvezda serija ‘Istine i laži’ i ‘Urgentni centar’, trebalo bi da se porodi krajem januara, a devojčicu, za koju je sa suprugom Nikolom Mirkovićem već smislila ime, želi da donese na svet prirodnim putem.

Glumica Marina Ćosić (25) pamtiće ovu godinu ne po pandemiji virusa korona već po najpozitivnijim prekretnicama u životu. Nakon veridbe i venčanja sa Nikolom Mirkovićem (30) u istom danu početkom septembra, zvezda serija “Istine i laži” i “Urgentni centar” sada sa lakoćom nosi trudnoću: u sedmom je mesecu a termin porođaja je 25. januar.

- Odlično se osećam. Dugo nisam bila ovoliko ispunjena energijom, entuzijazmom i srećom, a razlog je što novi, mali život dolazi na svet - kaže lepa glumica.

Priznaje da je oduvek maštala da bude mlada mama.

- Moja majka je sestru rodila u 25. godini, a mene u 32. Pričala je kako je imala snage i elana da se posveti nama, našem razvoju, poslu, svemu što joj je tada trebalo. Smatram da sam sa 25 godina odrasla. Završila sam fakultet, radim, ostvarujem planove koje sam postavila. Imala sam i sreću da upoznam supruga Nikolu sa kojim sam poželela dete. Planirali smo bebu, ali kao što kažu: možete da planirate, ali beba dođe kada ona hoće. Sve se poklopilo. Trudnoća je došla u pravo vreme.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marina Mirković (@marinacosic)

Buduća majka otkriva da nosi devojčicu.

- I meni i suprugu je bilo svejedno da li ćemo dobiti sina ili kćerku, pa smo smislili oba imena. Mislili smo da nosim dečaka, a kad smo saznali da je devojčica, nismo mogli da verujemo - iskrena je glumica, koja još ne želi da otkrije za koje ime su se odlučili.

A da je trudna predosetila je jedne večeri tokom razgovora sa izabranikom.

- Veče pre nego što sam saznala da sam u drugom stanju suprug mi je rekao da smatra da sam trudna. I ja sam to predosećala. Nas dvoje smo se tokom dve godine veze i skoro isto toliko zajedničkog života odlično upoznali, pa je Nikola primetio nijanse promena u mom ponašanju. Nisam imala simptome. Nije bilo mučnina, niti averzije prema hrani. Jedino mi se malo više spavalo.

Partner je Marini tokom održavanja trudnoće najveća podrška.

- Nikola me stalno podseća da sam trudna, govori mi da ne dižem teške stvari, da se ne saginjem, ne skačem... Mnogo je srećan što ćemo dobiti bebu. Kada je prvi put osetio njene pokrete u mom stomaku, nije mogao da dođe do reči od uzbuđenja.

Pročitajte i: Mlada glumica u potpuno novoj ulozi – Marina Ćosić postaće majka! 

Vrlo je praktična po pitanju opremanja prostora za prinovu.

- Sada nam se gradi stan, pa razmišljamo o budućoj dečjoj sobi. Za prvo vreme krevetac će biti kod nas u sobi, u stanu u kojem smo sada, jer želimo da budemo što bliži bebi. Kupićemo samo najosnovnije: krevetac, komodu za presvlačenje i sitnice. Ne želimo da pravimo pompu oko toga.

Glumica zna gde će se poroditi. Međutim, zbog pandemije virusa korona pratiće razvoj epidemiološke situacije. Korone se ne plaši jer se oseća zaštićenije nego ranije, a i redovno nosi masku i pridržava se fizičke distance. Nema strah ni od porođaja i želi da bebu na svet donese prirodnim putem.

- Samo ukoliko bude postojao opravdani razlog da se porodim carskim rezom, prihvatiću to. Volela bih da isprobam granice svog tela, da vidim šta sve može da iznese.

Mentalna priprema U proteklo vreme redovno je išla na jogu i pilates.

- Aktivna sam trudnica, dosta se krećem. Krenuću i na trudničke vežbe da bih se što bolje pripremila za porođaj. Cilj tih vežbi je i mentalna priprema.

Pročitajte i: Dirljiva priča Marine Ćosić – Čarolija prelepih vinograda i sudbonosno da! 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marina Mirković (@marinacosic)

Dosad je dobila samo šest kilograma i ne brine je moguće uvećanje kilaže.

- Sem loptice od stomaka, nisam se ugojila u nogama, rukama, licu. Čak ni ne otičem. Mislila sam da ću biti velika kao trokrilni ormar jer volim da jedem, ali ništa od toga. Nisam jedna od onih trudnica koje uzimaju samo meso i salate. Zdravo se hranim. Svesna sam da je bebi potrebno sve, pa jedem kao i ranije. Jedino mi organizam malo više traži slatko, pa uživam u maminim domaćim kolačima i voću.

Uz smeh priča da joj je uloga u “Urgentnom centru” bila svojevrsna uvertira u trudnoću.

- U seriji igram Ninu koja usvaja dete. Snimala sam sa Bogdanom, starim šest meseci, koji je bio predivan na setu. Bio je miran, samo je gledao šta se dešava oko njega i smejao se. Bila sam oduševljena njime. I sve više sam razmišljala o bebi.