Nova svađa na dvoru: Britanska kraljevska porodica suočava se s novim sukobima, a sve zbog 'Krune' !?

Autor:

29.11.2020 20:00

Foto:

Foto:



Dok je britanski princ Vilijam besan zbog prikazivanja prljavog veša njihovih roditelja u Netfliksovoj seriji, njegov brat Hari je sa istom kućom potpisao ugovor od 100 miliona dolara
za serijal o svom životu sa Megan Markl.

Dok gledaoci u dahu prate četvrtu sezonu Netfliksove serije “Kruna”, u kojoj je odslikana romansa britanskog princa Čarlsa i Dajane Spenser, njihovi sinovi, prinčevi Vilijam (38) i Hari (36), različito reaguju na TV dramatizaciju života roditelja. Stariji Vilijam je očajan jer se kopa po prljavom vešu, a mlađi Hari je bez griže savesti sa Netfliksom potpisao ugovor, vredan 100 miliona dolara, za snimanje serijala o svom životu sa Megan Markl.

Pošto odbegli princ i njegova supruga, bivša glumica, nemaju problem sa sadržajem serije već su sebi obezbedili sigurno finansiranje života u Americi, lišenog kraljevskih stega, vojvoda od Kembridža preko prijatelja, koji malo-malo daju izjave za britanske medije, vodi tihi rat sa producentima nagrađivanog serijala. Izabrao je taj vid komunikacije jer kao i u slučajevima prethodne tri sezone članovi kraljevske porodice odbijaju da daju bilo kakve javne komentare o seriji. Iz krugova bliskih Bakingamskoj palati čuju se nezadovoljni glasovi koji svi kao jedan zaključuju isto: serija falsifikuje istinu.

Pročitajte i: Prinčevi Vilijam i Hari na strani negativaca 

Chris Jackson/Chris Jackson/Getty Images) (Photo by Chris Jackson/Getty Images)

Bura u dvorcu Najbliži prijatelji drugog u redu za engleski tron optužili su Netfliks da iskorišćava patnju i bol britanske kraljevske porodice samo zbog finansijske koristi i da je serija utemeljena na uvrnutim verzijama stvarnih događaja.

- To je zabava namenjena komercijalnoj svrsi, bez obaziranja na ljude uključene u tu priču, kojima se otimaju i iskorišćavaju životi. Reč je o teškim vremenima i ničija osećanja nisu uzeta u obzir. To nije ispravno niti pošteno - rekao je jedan od bliskih Vilijamovih prijatelja za Daily Mail.

Iako serija opisuje brojna dešavanja oko engleske krune od 1979. do 1990, očekivano je da najviše pažnje izaziva odnos između Čarlsa i Dajane, odnosno Kamile.

- Serija prikazuje princa i vojvotkinju u negativnom svetlu. U drugim serijama na početku barem priznaju da su scene bazirane na stvarnim događajima. Publika ne sme biti tako zavarana misleći da se sve tako odigralo - naveo je anonimni izvor iz palate.

Kruna” se bavi i poremećajem ishrane Ledi Di, što posebno smeta princu Vilijamu.

- Vojvoda od Kembridža smatra da se njegovi roditelji iskorišćavaju na lažan i pojednostavljen način, kako bi neko lako zaradio novac - tvrdi izvor.

Justin Goff / Goff Photos / Profimedia

S druge strane Atlantika, ljudi bliski princu Hariju govore ono na čemu insistira producent “Krune”. Nalik Netfliksovom saopštenju, oni ističu da je serija, iako utemeljena na istinitim događajima, ipak umetničko delo, plod fikcije autora koji ne moraju slepo da se drže činjenica.

Međutim, mnogo toga je kao u ono vreme, što Vilijamu budi bolna sećanja: igračke u dečjim sobama prinčeva u seriji su identične onima kakve su bile u njihovom detinjstvu, dugmad na Dajaninoj venčanici nabavljena su za seriju u radnji u Parizu u kojoj je kupovala kraljičina krojačica. Dakle, sve se radilo da se gledaoci navedu da poveruju da je sadržaj koji gledaju istinit, pa ispada da su likovi “Krune” onakvi kakvi se prikazuju.

Iako do sada niko nije javno pitao kako Hari može da sarađuje sa producentskim gigantom koji zarađuje na slikanju bračnih problema njegovih roditelja, jasno je zašto su odnosi dvojice braće gori nego ikada. Prema izvorima Daily Maila, braća se nisu mesecima čula telefonom. Jedini koji održava kontakte sa obojicom jeste njihov otac, princ Čarls, koji u seriji nije nimalo lepo prikazan.

Pročitajte i: Tradicionalni božićni ručak u Bakingemskoj palati: Kraljica pije koktel, prinčevi Vilijam i Hari – pivo 

SplashNews.com / Splash / Profimedia

I dok “Kruna” ne preti stabilnosti britanske monarhije, sigurno utiče da već komplikovani odnosi u kraljevskoj porodici još jednom budu dovedeni do pucanja.