Novak i Marko Đoković: Trijumf bratske ljubavi

Autor:

28.05.2019 14:25

Foto:

Foto:



Najbolji teniser sveta Novak Đoković juče je izvojevao prvu pobedu na Rolan Garosu protiv Huberta Hurkača. Prethodno mu je izmakao pehar na mastersu u Rimu, dok je u Madridu slavio. U pohodu na titulu u španskoj prestonici pomogao mu je brat Marko, koji se prvi put na zvaničnom takmičenju pojavio u ulozi njegovog trenera

Osvajanje turnira u Madridu, bez izgubljenog seta, za Novaka Đokovića (31) bilo je višestruko značajno. Sem što je zabeležio treći trijumf na takmičenju na kojem ga baš i ne vole - miljenik im je Rafael Nadal - pobeda u španskoj prestonici bila je i svojevrsni porodični trijumf jer je tokom ovog sportskog nadmetanja Novakov trener bio njegov mlađi brat Marko (27). Srednji brat Đoković tako je u Madridu debitovao sa “trenerskom titulom”.

Novak Đoković: Imam velike ambicije

Najbolji teniser sveta savladao je u finalu Grka Stefanosa Cicipasa sa 2:0 u setovima, a posle podizanja trofeja u emotivnom govoru zahvalio se pre svih - bratu.

- Hvala mom bratu Marku, koji mi je bio glavni trener u Madridu. Ovo je naš prvi zajednički tirjumf na nekom turniru. Drago mi je da smo uspeli da pobedimo zajedno. Kao brat i kao trener bio si odličan. Volim te - rekao je Novak, na čijem licu se videla sreća zbog ličnog ali i bratovljevog uspeha.

Novak spreman za Rolan Garos, Jelena i deca uživaju daleko od gradske buke: Lepo je kada se čovek udalji ponekad… (foto)

Poznato je koliko je Novak vezan za svoju porodicu i koliko voli da provodi vreme sa roditeljima i braćom. Najmlađi brat Đorđe većinu godine je u Beogradu i ne putuje često sa porodicom, ali zato Marka u poslednjih nekoliko godina sve češće viđamo u loži starijeg brata. Srednji sin Dijane i Srđana Đokovića živi u Marbelji, gde radi kao trener na Akademiji Pepea Imaza. Pošto Novak često trenira u Marbelji, Marko prisustvuje njegovim treninzima, neretko sparinguju, pa su braća ove sezone dva puta igrala dubl.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marko Djokovic Fans ? (@markodjokovicfans) on May 12, 2019 at 1:32pm PDT

TEŽAK ZA SARADNJU

Kako Novakov trener Marijan Vajda ne putuje s njim na sve turnire, njegovo mesto u Kaha mahiki logično je zauzeo baš Marko.

- Marijanu zbog porodice nije lako da putuje stalno. Zato moram da imam nekog drugog, pa sam shvatio da bi najbolje bilo da to bude moj brat. Znamo se vrlo dobro, Marko je i ranije trenirao sa mnom, igrali smo i dubl u Dohi - objasnio je Đoković u Madridu.

Divan gest srpskog šampiona: Šta je Nole uradio na svoj 32. rođendan (video)

Naglasio je i koliko mu znači što je brat uz njega jer mu je neophodna podrška porodice.

- Drago mi je što je član porodice sa mnom. Pogotovo jer je reč o mom bratu, kojeg mnogo volim. Brinem o njemu podjednako koliko i on o meni - rekao je Nole.

Prvi reket sveta istakao je da se sa Markom odlično razume pošto su godine proveli zajedno.

- Zezam ga da ga poznajem ceo njegov život. Da budem iskren, na početku naše saradnje bilo mi je neobično. Nisam znao kako da se ophodim prema Marku. Znate, nekada sam vrlo težak za saradnju i nije baš lako raditi sa mnom na terenu. Sada sam se već navikao, a nadam se i Marko na mene. Moj brat je vrlo tolerantan, stpljiv je i svim srcem je pristupio poslu trenera - ispričao je Đoković za špansku Marku.

Ljudski kvaliteti ispred sportskog talenta: Poruka Novaka Đokovića “jednoj od najboljih osoba među teniserima”

Trenerskim poslom Marko ostaje u tenisu nakon što je nedavno izjavio da planira da se više ne bavi profesionalno ovim sportom. Iako je najavio povlačenje sa terena, povremeno je nastupao kao profesionalni igrač, u Dohi i Monte Karlu igrao je u dublu sa Novakom. Najbolji plasman bilo mu je 323. mesto na ATP listi, a trenutno zauzima 571. poziciju na spisku najboljih igrača sveta, na čijem vrhu je njegov stariji brat sa 12.115 poena.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on Mar 1, 2019 at 12:10am PST

- Jedan od ljudi koji me najviše inspirišu jeste moj brat Marko - izjavio je Novak za Marku i potvrdio da je njegov brat u Madridu opravdao ulogu “čoveka iz senke” koji mu je u odsustvu Marijana Vajde pomogao da osvoji Masters.

Maja Gašić

Autor