Mia Borisavljević: U snu sam se oprostila od tate

Autor:

23.07.2018 17:30

Foto:

Foto:



Iako oseća veliku tugu zbog smrti roditelja, pevačica je odlučna da zbog troipomesečne kćerke Eme prevaziđe najteži period u životu oslanjajući se na podršku dečka Bojana, mame i sestre Ive

Pevačica Mia Borisavljević (33) početkom jula je izgubila oca Rajka Borisavljevića, legendarnog valjevskog košarkaša, člana generacije KK Metalac koja je 1973. godine ušla u Prvu saveznu ligu Jugoslavije. To je bio veliki udarac za nju jer nijednog trenutka, uprkos ozbiljnim zdravstvenim komplikacijama koje su zadesile njenog tatu, nije pomislila da ga nikada više neće videti.

- Nikada niste spremni da izgubite roditelja. Ja o tome nisam ni razmišljala, jer nije bilo razloga. Moj otac je bio zdrav i živeo je sasvim normalno. Premda u penziji, radio je i dalje. Imao je samo 66 godina. Njegovo zdravlje se iznenada zakomplikovalo. Bio je 25. jun i trebalo je da dođe u Beograd da sačeka moju sestru Ivu koja živi u Kini, koja je krenula na odmor u Srbiju. Tog dana žalio se na bolove u leđima, ali rekao je da ga ništa neće sprečiti da dođe po nju. Bio je kod lekara i on mu je dao lekove protiv bolova. Kasnije tog dana pukla mu je trbušna aorta i već iste večeri je hitno operisan u Valjevu. Nije stigao da dođe po Ivu. Puna nade da će sve biti u redu, pitala sam lekara da li je dobro, a on mi je rekao da je rano za davanje prognoza. Ni tada nisam bila svesna ozbiljnosti situacije i pitala sam da li će to moći da mi kaže za sat vremena. Sutradan su tatu morali da podvrgnu još jednoj operaciji. Potom i trećoj, posle koje su šanse da preživi bile minimalne. I on i lekari borili su se dvanaest dana.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 23. jula!

Maja Gašić

Autor