Majkl Džekson: Slatko-gorki ukus slave

Autor:

04.08.2018 11:00

Foto:

Foto:



Američki pevač, kojem bi ovog meseca bilo 60 godina, skupo je platio cenu popularnosti: usamljen na vrhu i izobličen od plastičnih operacija, verovao je beskrupuloznim savetnicima i lekaru koji ga je na kraju - odveo u smrt

Da je živ, Majkl Džekson bi 29. avgusta napunio 60 godina. Ali muzičar, koji je na vrhuncu karijere bio kralj popa i najveća svetska zvezda s više od 750 miliona prodatih albuma i 13 osvojenih Gremija, istovremeno i čudak izobličen od plastičnih operacija, umro je u junu 2009. u 50. godini od prevelike količine propofola, snažnog anestetika koji je uzimao zajedno sa sredstvom protiv anksioznosti i lekovima za nesanicu. Taj smrtonosni koktel dao mu je doktor Konrad Mari, 58-godišnji kardiolog kojeg je Džekson angažovao da boravi uz njega šest noći nedeljno i pomogne mu da se naspava dok su trajale naporne probe za unapred rasprodatih 50 koncerata turneje “This Is It”. Zbog nesavesnog lekarskog odnosa prema pevaču on je završio na sudu, gde je dokazano da je počinio 17 teških grešaka od kojih je svaka mogla dovesti do katastrofalnih posledica. Dobio je četiri godine zatvora, odslužio je dve, a nedavno se opet obreo u javnosti sa skandaloznim optužbama protiv Majklovog oca i menadžera Džoa Džeksona, koji je krajem juna umro od raka pankreasa.

Na video-snimku koji ovih dana cirkuliše internetom Konrad tvrdi da je Džo sina u mladosti hemijski kastrirao kako dečak ne bi ušao u pubertet i mutirao, jer bi tako izgubio karakteristični visoki glas.
- Džo Džekson jedan je od najgorih očeva u istoriji i nadam se da će iskupljenje pronaći u paklu - kaže Mari na snimku.

Da je s ocem prošao svojevrsnu golgotu, ni Majkl nije skrivao. U dokumentarcu “Living with Michael Jackson”, koji je 2003. snimio Martin Bašir, pevač je opisao kako ga otac nije tukao samo kaišem, nego i kablovima i svime što mu se našlo pri ruci.

- Znao je da me baci svom snagom u zid. Lako je gubio živce... Bilo je veoma gadno - izjavio je u filmu.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 30. jula!

Maja Gašić

Autor