Žan Reno: Ležerni profesionalac

Autor:

25.08.2018 17:30

Foto:

Foto:



Francuski glumac španskih korena zadovoljan slavi 70. rođendan: završava čak četiri filma, uživa u svoje šestoro dece koje je dobio u tri braka, a u slobodno vreme uzgaja masline i dizajnira - naočare

- Samo me nemojte pitati koji mi je film najdraži! Užasavam se pomisli da uopšte pravim ikakvu listu, pa i onoga što mi se najviše sviđa - oprezno je započeo razgovor francuski glumac Žan Reno kad je nedavno bio gost u TV šouu američkog voditelja Krejga Fergusona. - Ponekad mi se čini da je vrhunac moje karijere bila “Grimizna reka”, drugi put “Ronin”, pa “Profesionalac”, ali istog trena osetim nelagodu zbog toga što sam zapostavio neke druge uloge.

I zaista, nije lako odabrati najbolje likove koje je odigrao u više od 70 filmova, nekoliko televizijskih serija i desetak pozorišnih predstava. Kod nas je možda najpoznatiji po “Francuskom poljupcu” iz 1995, u kojem je glumio s Meg Rajan, ili po “Nemogućoj misiji”, gde mu je partner bio Tom Kruz, zatim po “Da Vinčijevom kodu”, “Dalekim rođacima”, ostvarenju “Pink Panter”. Odličan je i u “Brothers of the Wind” Herarda Olivaresa i Otmara Penkera, koji je u Evropi prikazan 2015, a nedavno je došao i u američke bioskope.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 20. avgusta!

Maja Gašić

Autor