Dragana Mirković

Kao da krah braka nije dovoljan: Operacija Dragane Mirković više nije tajna

Autor:

28.03.2024 14:00

Foto: Petar Đorđević

Foto: Petar Đorđević

Zdravstveni problem Dragane Mirković nije tajna



Krah braka Dragane Mirković i dalje je glavna tema. Iako trenutno prolazi kroz najteži životni period, razvod nije jedini problem koji muči pevačicu.

Malo ko je znao za zdravstveni problem Dragane Mirković o kome je ona otvoreno govorila.

mirko tabašević

 

Naime, pevačica je rođena sa razvojnom displazijom kuka što je često stanje koje podrazumeva abnormalnosti u razvoju i rastu kostiju, zglobova i tetiva u području kukova.

Zdravstveni problem Dragane Mirković često joj zadaje probleme, te je imala čak dve hirurške intervencije, a tadašnje prognoze lekara bile su da će do kraja života imati ograničenja u pogledu svakodnevnih aktivnosti.

Pročitajte Posluga sve otkrila - Šta se dešavalo iza zatvorenih vrata Dragane i Tonija

Dragana je prvoj operaciji bila podvrgnuta još u detinjstvu, a narednu intervenciju imala je 2016. godine. Tada je bila bolnički zbrinuta zbog pogoršanja, što ju je remetilo da nesmetano održava nastupe i normalno funkcioniše.

- Problem s iščašenim kukom javio se godinu dana po rođenju, tada sam imala jednu operaciju, ali sam sada morala da odem na drugu i da rešim problem, tačnije, da operišem kuk - ispričala je tada Dragana za "Star".

mirko tabašević

 

Nakon operacije se oporavljala u svom domu u Beču, hodala je uz pomoć štaka i svakodnevno vežbala sa fizioterapeutom.

Lekari su joj zabranili sedenje na niskoj stolici, sedenje u položaju sa prekrštenim nogama, nošenje tereta, stajanje na operisanoj nozi i naglo prebacivanje težine na nju, ležanje na leđima.

 

Komentari. (0)

Loading