Vuk Kostić još jednom pokazao svu raskoš svog talenta, ovo je uloga kao stvorena za njega!

Autor: Vanja Vladičić

07.09.2020 20:23

Foto: Dalibor Danilović

Foto: Dalibor DanilovićGledaoci u Srbiji juče su imali priliku da pogledaju prvu epizodu serije 'Močvara', reditelja Olega Novkovića, po scenariju Milene Marković u kojoj Vuk Kostić briljira...

Prva sezona ovog ostvarenja koje nosi atmosferu skandinavskih noir filmova ima deset epizoda, a ko je propustio da pogleda početak imaće priliku da sledeće subote to učini na nacionalnoj televiziji.

Ovo je napeta policijska priča o potrazi za ubicom, koga juri glavni junak inspektor Nikola, koga tumači Goran Bogdan, bivši huligan i ratnik. Ovo je i Nikolina lična priča koji mora da se izbori sa sadašnjim demonima, ali i onima iz prošlosti, a koji i dalje obitavaju u novobeogradskim blokovima u kojima je odrastao.

Ništa od venčanja: Vuk Kostić raskinuo sa Aleksandrom 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Močvara (@mocvara_serija) on Aug 25, 2020 at 6:55am PDT

Scenarista Milena Marković otkrila je za 'Kurir' određene detalje o novoj seriji.

- Na scenariju sam radila dugo, htela sam da sve bude savršeno, a opet, da bude izvodljivo i potpuno autentično, nešto što pripada samo meni, što nije imitacija -  naglasila je ona.

Vuk Kostić je duboko uronio u lik kriminalca

Foto Aleksandar Letić

Ona je takođe iznela svoje utiske o Vuku Kostiću, za koga ima samo reči hvale:

- Vuk Kostić je izuzetan glumac i on samo treba da dobije priliku da to pokaže. To se desilo u 'Močvari'. On je imao i ranije sjajnih uloga, a kod nas je imao šta da odigra. Uspeo je da pokaže i nešto što još nismo videli od njega. Duboko je uronio u lik kriminalca i nije ga interpretirao na način koji publika od njega možda očekuje. Za glumca je veoma važan rad sa rediteljem. Kad mu se kaže kakva je biografija i biologija tog lika, koji su motivi i ciljevi, pravi glumac daje sve što ima i još ume i da iznenadi. 

Vuk Kostić: Ulica mog oca

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Močvara (@mocvara_serija) on Sep 5, 2020 at 4:18am PDT

Profesorka i scenarista Milena Marković zaključila je da je svaka generacija posebna priča za sebe, svaki život i svaka mladost je posebna na svoj način.

- Svako ima svoju mladost koja jedina i neponovljiva. Svaka generacija priča za sebe da je posebna. Vodila sam računa otkad sam postala sredovečna žena da ne uđem u klopku i ne govorim svojim studentima i mladima da je to moje bilo nešto posebno. Svaki život je poseban, a i svaka mladost - zaključila je ona.