Njegova muzika spajala je ljude širom sveta: Tužna sudbina Krunoslava Kiće Sabinca! (video)

Autor:

13.11.2020 13:01

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:Instagram, Youtube prntscr, Youtube

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:Instagram, Youtube prntscr, YoutubePoznati muzičar jutros je preminuo u svojoj bolničkoj sobi zagrebačkog KBC-a, u kojoj je proveo poslednja tri meseca života, zbog komplikacija nakon operacije na srcu!

Kako prenosi Jutarnji list, u zagrebačkom KBC-u jutroj je preminuo Krunoslav Kićo Sabinac. Legendarni pevač operisan je sredinom avgusta u pomenutoj ustanovi, zbog ozbiljnih komplikacija uzrokavanih korona virusom. Nakon operacije, u kojoj su mu ugrađena tri stenta, dijagnostikovana mu je upala pluća, zbog čega je završio na respiratoru.

Krunoslav Kića Slabinac rođen je 28.marta 1944. godine u Osijeku, a muzikom i glumom počeo je da se bavi još u osnovnoj školi gde je svirao tamburicu i glumio u dečijem pozorištu. Krajem 50-ih godina počeo je da sluša Elvisa Prislija, te je pod njegovim uticaijem tamburicu zamenio gitarom, a ubrzo je krenuo i u muzičku.

Pročitajte i: Velika tragedija – glumac Dragan Jovičić preminuo je od posledica korona virusa! (video) 

Početkom 60-ih zajedno s tamburaškim virtuozom Antunom Nikolićem Tuceom, Albertom Krasnićem, Vladimirom Lazićem i Miroslavom Šaranovićem osniva prvi rok bend Tornado, zatim Kon Tiki i na kraju Dinamite.

Nakon povratka iz JNA okrenuo se solo karijeri zbog čega se preselio u Zagreb gde je pevao pesme Toma Džounsa i Elvisa Prislija. Nakon pobede na jednom takmičenju pevača početnika, upoznao je producenta Nikicu Kalogjeru koji mu je 1969. godine omgućio da nastupi na Splitskom festivalu.

Tamo je otpevao pesmu 'Samo zbog ljubavi' a ubrzo je izdao i prvu pluču 'Plavuša' koja je postigla ogroman uspeh. 1971. predstavljao je svoju država na Evroviziji s pesmom 'Tvoj dečak je tužan' i osvojio je 14. mesto.

Nije bilo potrebno mnogo vremena da Slabinac postane jedan od najpopularnijih pevača na prostoru bivše Jugoslavije, a njegova pesme 'Plavuša', 'Pokloni mi jedan da',' Zbog jedne divne crne žene', 'Tri slatke reči', postale su veliki hitovi i omgućile mu veliki uspeh kako na prostoru balkana tako i u inostranstvu.

Pročitajte i: Srbija je ostala bez velikog čoveka: Glumac Mirko Babić preminuo je u 72. godini!