Milici Gojković nagrada “Ružica Sokić”: Ako sam svojom igrom do sada ostavila bilo kakav trag, koračam pravim putem


Mladoj glumici Milici Gojković danas je u Ateljeu 212 uručena godišnja nagrada koju dodeljuje Fondacija Ružice Sokić za najbolje glumačko ostvarenje u pozorišnoj sezoni 2017/2018.

U obrazloženju Upravog odbora Fondacije, koje je pročitala glumica Vesna Milekić, ističe se da se Milica Gojković svojim zapaženim ulogama pokazala kao jedna od najperspektivnijih i najdarovitijih umetnika mlađe generacije te da je krase glumačka ubedljivost, emotivnost, šarm, naročito izražena inteligencija i glumačka ekspresija.

Milica Gojković: Uz pravu osobu ne treba mi mnogo da bih bila srećna

Milica, koja je nedavno postala član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, privukla je pažnju u protekloj sezoni ulogama u predstavama Čovek, zver, vrlina Beogradskog dramskog pozorišta, Pod žrvnjem, Mesec dana na selu i Vrat od stakla Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Devedesete Narodnog pozorišta, Kazimir i Karolina Ateljea 212, ali i ulogom Mare u seriji Senke nad Balkanom.

Glumac Nebojša Dugalić, u čijoj je klasi Gojkovićeva diplomirala, istakao je da je reč o glumici koja je kompletno talentovana, što je retkost, glumici koja može da igra apsolutno sve i po kojoj će, uveren je, u budućnosti pozorišta kreirati svoj repertoar.

Glumica Anita Mančić je ukazala na njen neosporan talenat, koji je nazvala „posebnim delom prirode“ i koji „moramo da poštujemo kao božanski dar“.

– Izabrala si teži put, ali upravo taj put donosi ogromno zadovoljstvo i trajanje. Ova nagrada biće ti odmorište da vidiš da si na pravom putu i putokaz da tako i nastaviš, saputniče i prijatelju moj – poručila je Mančićeva svojoj mladoj koleginici.

Milica Gojković je uzbuđena i sa suzama u očima zahvalila Dugaliću i Mančićevoj na divnim rečima i istakla da je najsrećniji čovek na svetu kada ima takav vetar u leđa.

– Filmovi Ružice Sokić ostavili su dubok trag u mom životu. Mislim da sam uz film Kad budem mrtav i beo prohodala, a njena uloga u filmu Žuta bila mi je velika inspiracija za ulogu Mare koja mi je i otvorila neka vrlo važna i velika vrata. Ona je nekako uspela da ljude sa margine igra na neverovatno duhovit, beskrajno šarmantan i dirljiv način, a to ne može da ne bude inspirativno –  ocenila je mlada umetnica.

Milica je primetila i da je Fondacija Ružice Sokić jedna od retkih koja nagrađuje mlade ljude.

– Radosna sam što se neko usudio da prepozna koliko je važno negovati i ohrabrivati mlade ljude koji tek počinju da se razvijaju. Nama je neophodno da opipavamo svoje granice, da se bezuslovno dajemo, poigravamo istinom i zahvalna sam što sam imala priliku da u proteklih nekoliko godina opipavam najrazličitije žanrove, što je dragoceno mladom glumcu – rekla je Gojkovićeva, dodavši da je igrala sa nekim od najvećih glumaca od kojih je „krala“ zanat.

Milica Gojković: Po nakitu se dama poznaje

Milica Gojković je posebno naglasila da joj je važno i to što je u proteklom periodu osetila divnu interakciju sa publikom.

– Ako sam ja svojom igrom do sada uspela nekog da nasmejem, nekog da rasplačem, nekoga da nadahnem, ili da nekome ostavim bilo kakav trag, onda sam sigurna da koračam pravim putem – zaključila je Gojkovićeva.

Autor: Gloria.rs
Foto: Dalibor Danilović
Podelite sa prijateljima:
Tagovi