Nikola Jokić

Nikola Jokić doneo odluku, kada ode u penziju, neće se baviti košarkom, već ovim

Autor:

26.05.2024 20:19

Foto: Photo by David Berding/Getty Images

Foto: Photo by David Berding/Getty Images

Velika ljubav Nikole Jokića osim porodice i košarke svakako je i ovo



Velika ljubav Nikole Jokića još od malih nogu, osim košarkaške lopte i terena, jesu konji i konjički sport kojem se svakog leta posveti u rodnom Somboru.

Od najranijeg detinjstva roditelji su ga vodili na hipodrom, gde je i zavoleo najplemenitije životinje, pa mu je tako velika želja bila da jednog dana i on ima konja u vlasništvu.

Profimedia

 

U tome je i uspeo kako je njegova košarkaška karijera krenula uzlaznom putanjom prešavši u najjaču ligu na svetu. 

Danas je u vlasništvu MVP-a NBA lige na desetine konja, koji beleže odlične rezultate na takmičenjima širom Evrope.

- Od malih nogu sam ga ja vodio, ja sam veliki ljubitelj ovog sporta i tako ga je i on zavoleo.

Bilo je nekada da ide pre škole, u osam sati, dođe u štalu, očisti je, pomogne vozaču današnjem, koji sada vozi naše konje, pa onda ide u školu.

Onda nastavnica mene zove i kaže: „Pa vaše dete smrdi, da li se on kupa?“ Kažem joj ja: „Pa on ide u štalu" - ispričao je anegdotu Nikolin otac Branislav.

Pročitajte Posle 14 godina Nikola Jokić otvorio srce - Moja prva ljubav nije bila ona

Ljubav Nikole Jokića prema konjima prelazi i na njegovu mezimicu Ognjenu koja je najglasnija na hipodromu, navijajući za njihova grla.

Jokić u Srbiji ima sedam konja, u Italiji tri i u Francuskoj jednog, pa u budućnosti planira da se takmiči i u tim zemljama.

- Nesebična je pomoć od Nikole, koji to voli, koji i sam želi da proširi svoje učešće u konjičkom sportu van granica Srbije, pa smo kupili konje u Italiji i Francuskoj.

Verovatno ćemo u narednom periodu i u Švedskoj, jer on planira da se, kad ode u košarkašku penziju, bavi konjarstvom - istakao je košarkašev tata.

Joshua Gateley / Getty Images

 

 

Komentari. (0)

Loading