Glumica Beogradskog dramskog pozorišta Iva Ilinčić, još jedna je u nizu devojaka koja je prijavila čuvenog nastavnika glume Miroslava Aleksića za zlostavljanje, nakon što je bila podstaknuta odvažnošću i hrabrošću svoje koleginice Milene Radulović. A nakon što je Iva sa javnošču podelila svoju ispovest Milena se oglasila na društvenim mrežama i koleginici javno pružila podršku!

- Moja legenda, Iva Ilinčič, bez koje bih bila sama! Drugarice, brate, samo napred! - glasila je poruka koju je Milena uputila Ivi na društvenim mrežama.

Pročitajte i Traumatična ispovest Milene Radulović pokrenula lavinu: Glumica nije bila jedina žrtva!

Foto: Instagram prntscr

Iva Ilinčić još jedna je u nizu hrabrih devojaka koja više ne želi da ćuti!

Iva Ilinčić skupila je hrabrost, te je odlučila da prijavi svog bivšeg profesora Miroslava Aleksića za seksualno zlostavljanje. Glumica je istakla da je sve krenulo kada je imala svega 17 godina, nakon čega je usledila kratka pauza, da bi se sve nastavilo kada je napunila 18.

- Pre nekih godinu dana prvi put sam sebi rekla: 'Ne, Iva! Mika te nije čeličio za glumi, nije te kao glumicu tretirao, nego te je zlostavljao. Veoma te je zlostavljao! I zlostavljao je mnoge druge. I zlostavljaće. Neće se nikada zaustaviti'. Nisam silovana, srećom nemam takvo iskustvo, ali jesam kontinuirano seksualno uznemiravana. Šest godina sam ćutala, negirala, nikom nisam govorila, bukvalno nikome. Bilo mi je jasno da je loše. Kada se dogodilo prvi put, rekla sam sebi: 'Mika mi je kao otac, nemoguće da se ovo dešava i ne dešava se. A ako se dešava, onda on mene čeliči, hoće da me spremi za surovi svet reditelja, producenata'. Pravdala sam to, odbijala da prihvatim. Ignorisala sam. A onda sam priznala sebi, što je ogroman korak - rekla je Iva Ilinčić za Blic.

Pročitajte i Iva Ilinčić tek je zakoračila u svet glume, a već se susrela s prvim problemima:Sujeta je na svakom ćošku!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Iva Ilinčić (@ivailincic)

Glumica je o ovome godinama ćutala, kao i velika većina žena, zbog društva u kome živimo, koje na ovakve ispovesti i strašne traume koje su ove devojke proživele reaguje podrubljivo, tražeći krivca u njima, iako je pravi zločinac zaštićen položajem na kome se nalazi konkretno u ovom slučaju. Potrebno je mnogo hrabrosti i pre svega psihičke snage da se mlade osobe suoče sa situacijom, a potom i da potraže pomoć. Nadamo se da će u budućnosti žrtve seksualnog ali i svakog drugog nasilja, zlostavljače prijaviti nadležnim institucijama, te da će se takvim gnusnim činovima stati na kraj.

Čitajte i: