HELL ENERGY – Mesto gde se proizvodi tečna energija

Imali smo privilegiju da posetimo jednu od najmodernijih evropskih fabrika u kojoj se proizvodi poznati brend HELL ENERGY i isprobamo puno zanimljivih ukusa energetskih pića, među kojima i neke koji još uvek nisu dostupni u Srbiji.

Brend energetskih pića HELL ENERGY prisutan je na tržištu Srbije od 2013. godine a naročitu popularnost kod potrošača stekao je zahvaljujući nedavnoj reklamnoj kampanji u kojoj glumi čuveni Brus Vilis. Osim HELL ENERGY Classic ukusa čije je zaštitno lice Brus Vilis, u Srbiji su dostupni i HELL Multivitamin i još nekoliko sjajnih ukusa. Mi smo imali priliku da probamo čitav portfolio HELL ENERGY napitaka, inovativne proizvode kao što su HELL STRONG porodica proizvoda, HELL ICE COOL ograničena serija, HELL ENERGY Active sa 60% manje šećera…HELL Plum (šljiva) i HELL Pear (kruška) ukusi su ostavili odličan utisak na nas i naterali nas da se pitamo da li će biti uvedeni na srpsko tržište. Saznali smo kako izgleda proces proizvodnje jednog energetskog pića i koje sastojke koriste.


PA, ŠTA JE UNUTRA U KONZERVI?

Energetska pića HELL sastoje se od skoro 90% vode, dok je pravi šećer najvažniji sastojak od preostalih 10%, jer pruža konzumentima energiju. Kako objašnjava njihov direktor tehnologije i kvaliteta Silard Forcak, HELL koristi isključivo granulisani šećer, koji neki proizvođači zamenjuju veštačkim zaslađivačima ili izoglukozom, jer je ovo najskuplji sastojak. Pored ovog, drugi važan sastojak je kofein, koji je u većini zemalja postavljen na 32 mg/100 ml u skladu sa preporukama Evropske unije. To znači da limenka od 250 ml sadrži 80mg kofeina, što je ekvivalentno količini koja se nalazi u šoljici srednje jake kafe. Takođe sadrži ugljen-dioksid (mehuriće), limunsku kiselinu (koja reguliše kiselost), 5 vrsta vitamina B i protein koji pomaže aprsorpciju, taurin. Tu su i tutti-frutti aroma i karamela koja daje prirodnu boju. I to je sve. Svi HELL proizvodi prolaze pasterizaciju, tako da ne sadrže konzervanse.

PROIZVODNJA U SOPSTVENIM RUKAMA

HELL ENERGY spada u red FMCG brendova koji se najbrže razvijaju u svetu. Kako objašnjavaju, uspeh duguju visokom kvalitetu proizvoda, sjajnom odnosu vrednosti i cene, širokoj dostupnosti proizvoda, međunarodnoj marketinškoj komunikacionoj strategiji, kao i pozicioniranju zasnovanom na potrebama potrošača.

Brend 100% u mađarskom vlasništvu rođen je 2006. godine i do 2010. godine je stigao na vrh mađarskog tržišta i od tada postao definitivan igrač na izvoznim tržištima sa HELL proizvodima dostupnim u više od 50 zemalja. Osim u Mađarskoj, HELL ENERGY je tržišni lider u zemljama kao što su Rumunija, Bugarska, Hrvatska, Grčka, Kipar, Slovačka, Bosna, Makedonija i Azerbejdžan.

Sopstvena moderna fabrika za punjenje i sopstvena fabrika aluminijumskih konzervi za piće obezbeđuju kompaniji HELL neuporediv strateški položaj. Veoma značajna investicija je napravljena 2010. godine izgradnjom jedne od najsavremenijih evropskih fabrika za punjenje. Fabrika je opremljena vrhunskom nemačkom proizvodnom tehnologijom i limenke tečne energije proizvode se u skladu sa najstrožim (FSSC-22000) propisima o bezbednosti hrane. Proces proizvodnje se odvija neverovatno brzo uz pomoć potpuno automatizovane proizvodne opreme i mernih uređaja. U 2018. godini je bilo neophodno instalirati još jednu liniju za punjenje kojom je kompanija dostigla svoj sadašnji kapacitet od 4,5 miliona limenki dnevno ili impresivnih 1,5 milijardi godišnje i to se i dalje ne smatra konačnim kapacitetom kompanije.

Aluminijumske limenke za piće vrhunskog kvaliteta HELL proizvodi u svojoj najsavremenijoj fabrici pod imenom QUALITY PACK, inače prvoj fabrici za proizvodnju limenki za piće u celoj Mađarskoj. HELL poklopac, koji je zaštićen u 28 zemalja i lako može da se otvori vrhom prsta, predstavlja jedinstvenu inovaciju. Takođe, brend sa ponosom ističe da su u duhu ekološke svesti sve HELL limenke izrađene od 100% recikliranih aluminijumskih materijala.

Aluminijumske limenke tokom proizvodnje pređu više od 800 metara i prođu kroz 13 proizvodnih procesa i više kontrolnih tačaka, što sve nadgledaju naše moderne Hi speed kamere. Kao rezultat svega ovoga na kraju proizvodnog procesa naši potrošači dobijaju isključivo savršene proizvode odličnog kvaliteta –objašnjava direktor proizvodnje fabrike QUALITY PACK Lorand Vizi.

U 2012. godini HELL fabrika je nominovana među TOP 3 fabrike u Evropi za Oskara u oblasti proizvodnih kompanija, Stratešku proizvodnu nagradu, u kategoriji “Proizvodnja globalne i svetske klase”. Vodeći britanski poslovni magazin ACQ5 je 2018. godine dodelio prestižnu nagradu kompaniji HELL nakon što je izglasana za proizvodnu kompaniju godine u Evropi.

Ovde možete pogledati najnoviji film o HELL proizvodnji

Autor: Gloria.rs
Foto: Promo
Podelite sa prijateljima:
Tagovi