Povratak omiljenog trenda: Havaji u gradu

Autor:

06.05.2018 22:30

Foto:

Foto:



Pored uživanja u rajskim plažama, tropskoj klimi i veličanstvenom pogledu na ostrva vulkanskog porekla, Havaji su zanimljivi i po tome što na tri hiljade i dvesta kilometara oko njih nema drugog kopna. Dakle, sve što je moglo da stigne do ove grupacije ostrva dolazilo je ili vazdušnim, ili vodenim putem (nešto je verovatno doletelo i na krilima ptica).

Ipak, sa njih je u svet odlazilo toliko toga. Sinonim za dobar odmor i najsrećniju zemlju na svetu, Havaji su poznati po hula plesačicama i njihovim suknjicama koje se prave od suvih trava, lišća i rafije, onda i po čuvenom pozdravu “aloha” (koji je nebrojeno puta eksploatisan za natpise na garderobi) i po luau zabavama (sa ostrva Maui).

A sasvim je sigurno i to da vam, kad neko pomene Havaje, na pamet padnu svilenkasti materijali sa ogromnim cvetovima od kojih su najčešće izrađene košulje ili japanke “havaianas” (koje se ne prave na Havajima već u Brazilu).

Ukoliko trenutno ne možete sebi da priuštite odlazak u ovu zemlju, vi je lepo dovedite u vaš grad. Odlučite se za vedre letnje haljine sa jarkim bojama, slamene šeširiće i upečatljive ogrlice od cveća (čuvene havajske lej ogrlice).

Maja Gašić

Autor