Nekada smo ih skrivali, a sada su make-up trend!

Autor:

04.05.2021 20:00

Foto:

Foto:

Pegice na licu su mnogima zadavale glavobolje. Kako bismo ih sakrili, koristili smo pudere i korektore, a sve da postignemo savršen ten i izgledamo kao lutke. Međutim, poznato je da se "lepo" kao kategorija s vremenom menja, a posebno u svetu ženske lepoteVerovatno ste primetili kako se u poslednje vreme uveliko izmenjuju standardi lepote, pa tako nešto što smo  posmatrali kao nesavršenost, danas gledamo jednim sasvim drugačijim pogledom. Pravi primer takvog trenda osnaživanja prirodnog izgleda i normalizacije kože je i prihvatanje pegica na licu, a one su trenutno najveća inspiracija brojnih zaljubljenica u make-up.

Pročitajte i Prirodna nega Une Senić - Ruža, bosiljak i smilje za lepu i zdravu kožu

 

 

Nekada smo se trudili svim silama prikriti ih kako bi postigli savršeno ujednačen izgled kože i ten bez ijedne nepravilnosti, dok se danas trudimo da te male estetske nesavršenosti stavimo u prvi plan. To je posebno vidljivo kada govorimo o pegicama, a koje su stvorile jedan sasvim nesvakidašnji trend – njihovo iscrtavanje. 

„Faux freckle“’, odnosno lažne pegice vrlo brzo su postale pravi hit na društvenim mrežama, pa tako i oni koji ih nemaju prirodno na koži, pronalaze poprilično kreativne načine za njihovo kreiranje. Pegice je zapravo vrlo jednostavno iscrtati, a sve što vam je za to potrebno je dobra olovka za oči, tuš ili senka, u zavisnosti od toga kakav efekat želite da postignete.

Pročitajte i Bojana Odavić Lilić - Dnevnik traži minimalan mejkap

 

 

Ono što je važno jeste da prilagodite njihov ton vašem tenu, boji kose i obrvama, pa tako senka ili olovka za oči u nešto nežnijoj nijansi, pomaže u stvaranju prirodnijeg izgleda.

S druge strane tuš za oči sjajan je izbor za nešto izraženiji izgled, a dobra je opcija i ako imate masnu kožu jer će se s tušem pegice duže na njoj i zadržati.

Pročitajte i Sanja Vukašinović - Make up za Olimpijske igre

 

Miomir Milić

 

Takođe, njihovo iscrtavanje poprilično je jednostavno, pa u zavisnosti od efekta koji želite da postignete zavisiće i količina nacrtanih pegica. Prilikom iscrtavanja pokreti moraju biti kratki i što opušteniji.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading