Omiljeni parfemi vojvotkinja i zašto im je zabranjeno da ih koriste

Autor:

10.12.2021 22:15

Foto:

Foto:

Megan Markl i Kejt Midlton zahvaljujući svojoj popularnosti postavljaju modne trendove



Vojvotkinja od Kembridža i vojvotkinja od Saseksa, kao i svi članovi kraljevske porodice moraju se pridržavati raznih protokola koji regulišu njihove izjave, ponašanje, odevanje, pa i parfeme.

Pročitajte i Megan Markl otkrila intimu porodičnog doma - Mi nismo suočeni sa grubom stvarnošću poput većine drugih roditelja

Guliver Getty Images

 

U nekim prilikama njima je čak zabranjeno da mirišu.

-Pripadnici kraljevske porodice Velike Britanije retko kada nose parfeme na zvaničnim događajima. Parfemi se smatraju čisto ličnom preferencijom – jednoj osobi se jedan miris može dopasti, što ne znači da se mora dopasti i onima koji su oko njih. Samim tim, plemići ne smeju koristiti parfeme ili druge aromatične proizvode kada imaju zvanične ili poslovne sastanke – objašnjava Mika Majer, stručnjak na polju kraljevskog ponašanja.

Ipak, to ne važi za svakodnevni život, kada i oni rado nose parfeme i imaju svoje omiljene.

Kejt Midlton je na venčanju sa princem Vilijamom nosila parfem White Gardenia petals britanskog brenda Illumin, a kao što je bilo za očekivati, miris je odmah postao besteler. Ovaj cvetni parfem baziran je na notama kokosa, ilang-ilanga, jasmina, ljiljana i drvenastog jantara. Kejt Midlton, takođe, voli Jo Malone London miris, pa često bira Orange Blossom sa notama belih ljubičica i ljiljana. Impresioniraju je i mirisi grejpa, limete, bosiljka i mandarine.

Pročitajte i Megan Markl proslavlja jubilej - Šta kaže kraljica?

Getty Images

 

Dok je Megan Markl za venčanje sa princem Harijem odabrala miris Floris London, brenda koji kreira parfeme samo za članove kraljevske porodice. Inače, taj parfem je kreiran isključivo za Megan, a čist je i prozračan, sa notama bergamota, đumbira, cveta pomorandže i zelenog čaja.

U svom svakodnevnom životu, Megan koristi nekoliko parfema – Oribe Cote d’Azur sa notama jasmina i sandalovine, kao i nekoliko Jo Malone izdanja, uključujući Wood Sage, Sea Salt i Wild Bluebell. Za večernje događaje, Megan najčešće bira BVLGARI BLV II, koji sadrži note ljubičice, mandarine, anisa, sladića i mošusa

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading