Danica Maksimović

Kuća koja čuva uspomene: U ovom skromnom domu je Danica Maksimović provela detinjstvo (foto)

Autor:

02.02.2024 16:21

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Rodna kuća Danice Maksimović ovako izgleda, pogledajte fotografijuDanica Maksimović može se pohvaliti blistavom karijerom i brojnim ulogama kojima je oplemenila srpsko glumište.

Iako je rođena u Reljincima, njeni roditelji su se, kada je imala samo godinu dana, preselili u Aranđelovac gde je odrasla, završila osnovnu školu, a potom i gimnaziju „Miloš Savković”.

Petar Đorđević

Kuća Danice Maksimović budi lepe, ali i bolne uspomene. Iako nekretnina više nije u njenom vlasništvu, sugrađani pamte vreme kada je renomirana glumica tu živela. 

Pročitajte Ima 71 godinu, a ovo radi svakog dana - Danica Maksimović otkrila tajnu vitke linije, nema izgovora

Na pomen njenog imena komšije su imale samo reči hvale, a nekadašnja kuća Danice Maksimović onakva je kakvu je pamti. 

Skromna kuća, belih zidova, starinskih vrata i prozora u braon boji okružena je dvorištem koje je puno drveća i cveća, pa verujemo da je ovo mesto u rano proleće pravi raj na zemlji. 

youtube printscreen / metar moga sela, blic tv

 

- Danica je bila u folkloru, igrala, lepo i peva, špagu kad hoćeš, ona pošla kod komšinice preko puta, stavi nogu na rame i jednom nogom uz stepenice.

Bila je inače umetnička duša, društvena, svi su je voleli u komšiluku - otkrila je njena kuma u emisiji „Metar moga sela” koja se premijerno emituje na „Blic” televiziji. 

Komentari. (0)

Loading