Mira Banjac

Nadomak Dunava: Dom Mire Banjac u Novom Sadu prepun uspomena, o svemu brine njen sin

Autor:

25.11.2023 20:26

Foto: Boško Karanović

Foto: Boško Karanović

Dom Mire Banjac prepun je uspomena, glumica najviše voli ovde da provodi vreme



Mira Banjac pre dvadesetak dana proslavila je 94. rođendan, a ima energiju na kojoj bi joj pozavideli i decenijama mlađi od nje.

Glumica je svoju oazu mira stvorila daleko od prestoničke vreve, pa sa sinom Branimirom živi nadomak Dunava, u Novom Sadu. Dom Mire Banjac ispunjen je uspomenama, i pravi je umetnički.

youtube printscreen

 

Prostrani salonac proslavljene glumice sa visokim plafonom opremljen je stilskim nameštajem, masivnim komodama i „bidermajer“ garniturama.

U prostranom dnevnom boravku, čiji su zidovi neobične plave boje, u prvom planu je bogata biblioteka, umetničke slike koje je godinama sakupljala, a tu su i brojne uspomene koje slavnu glumicu sećaju na period druženja sa velikanima kao što su Zoran Radmilović ili Mika Antić.

youtube printscreen

 

Dom Mire Banjac sređen je po zamisli i želji njenog naslednika

‒ Brana je podrum zgrade adaptirao u svojevrsnu radionicu iz koje su proizašli jedinstveni, praktični komadi. U stanju je da po ceo dan oblikuje i lepi drvo.

Policu u kombinaciji drveta i stakla za moju biblioteku napravio je za jedan dan, a posebno volim moju crvenu kuhinju - rekla je dramska umetnica jednom prilikom za "HELLO!".

youtube printscreen

 

Pročitajte Godine su samo broj - Mira Banjac slavi 94. rođendan

Dom Mire Banjac ispunjen je njenim nagradama i priznanjima, a u stanu dominiraju svetli tonovi i nameštaj od drveta.

youtube printscreen

 

Zanimljivo je da je glumica samo jednom pustila televizijsku ekipu u porodični dom koji se nalazi u centru srpske Atine. 

Komentari. (0)

Loading