Mira Banjac

Sve je prikrivala osmehom, Mira Banjac pomišljala na samoubistvo, dugovala je milione

Autor:

15.04.2024 21:36

Foto: M.M./ATAImages

Foto: M.M./ATAImages

Životna priča Mire Banjac nikoga ne ostavlja ravnodušnim



Krajem ove godine legendarna Mira Banjac proslaviće 95. rođendan, a njen entuzijazam i volja za životom čine je mnogo mlađom od onoga što piše u ličnoj karti.

Iako široki osmeh uvek krasi njeno lice, životna priča Mire Banjac nije bila nimalo laka, naprotiv, bilo je toliko izazova koje je glumica uspešno prebrodila.

Foto: Dalibor Danilović

 

Detalji iz njenog privatnog života gotovo da uopšte nisu poznati javnosti, osim da za sobom ima brak sa Andrejem Jovanovićem. u kom su dobili sina Branislava sa kojim danas živi u Novom Sadu.

Iako uživa u plodovima svog višedecnijskog rada, Mira je sedamdesetih godina imala problem sa zelenašima kojima je dugovala ogromnu količinu novca.

Životna priča Mire Banjac je dobar scenario za film

Usled nemogućnosti da pozajmljeni novac vrati, glumica je pomišljala da digne ruku na sebe. Ipak, životna priča Mire Banjac tu je dobila pravi zaokret, te je dobila ulogu vrednu nekoliko miliona, što je rešilo sve probleme.

- Jaukala sam beogradskim ulicama, bila sam na ivici da dignem ruku na sebe. Morala sam da pozajmljujem novac.

Prvo sam naišla na zelenaše, koji su uzimali po tri puta više, i to je bio rašomon. Jednog dana sam otišla u hotel, naručila kafu, sela da napišem pismo i htela da se bacim dole.

Pročitajte Bila je najlepša žena Jugoslavije - Pogledajte kako je Mira Banjac izgledala u mladosti (foto)

U jednom trenutku pozvao me je Stipe Delić. Kaže da hoće da radim veliku glavnu ulogu. Bila je to čuvena Marija, iz istoimene serije, zbog koje su me šišali do glave.

Ugovor je bio milionski. Potpišem i vratim sve dugove. To je bio moj mrak, ali i pročišćenje. Pola dinara više u životu nisam pozajmila - ispričala je glumica svojevremeno.

Komentari. (0)

Loading