Miroslav Ilić

Selo moje, lepše od Pariza: Zavirite u kuću Miroslava Ilića u Mrčajevcima (foto)

Autor:

15.08.2023 11:00

Foto: ATA Images

Foto: ATA Images

Kuća Miroslava Ilića u Mrčajevcima uređena je u duhu srpske tradicije, mislio je na svaki detaljLegenda narodne muzike, Miroslav Ilić, rođen je u selu Mrčajevci, nadomak Čačka, pa ga u narodu mnogi zovu "slavuj iz Mrčajevaca".

ATA images

 

Kada je počeo muzičku karijeru pevač se preselio u Beograd gde je proveo decenije, ali u budućnosti planira da se vrati u rodno selo gde je renovirao kuću.

Pročitajte Umrla je veoma mlada, Miroslav Ilić se potpuno slomio, njenu smrt nikada neće prežaliti

Ekipa emisije "Paparazzo lov" usnimila je imanje u Mrčajevcima, pa smo imali prilike da vidimo kako izgleda kuća Miroslava Ilića, a kompozitor Miša MIjatović jednom prilikom je otkrio kako pevač ovde provodi vreme.

- Miroslav je mnogo vezan za Mrčajevce, gde provodi dosta vremena. Uvek je voleo da radi na njivi, pa i kada je postao popularan, dolazio je da pomaže ocu Žiki.

youtube printscreen

 

Naročito voli da uređuje baštu i gaji cveće. Kad smo imali koncert u Holandiji, putovali smo do nekog grada samo da kupi seme za određeno cveće - istakao je Mijatović.

youtube printscreen

 

Imanje se sastoji od prostranog dvorišta okruženog zelenilom, a tu se nalazi i još jedna manja kuća i pomoćni objekti.

Pročitajte Dokaz ljubavi - Miroslav Ilić i Mirjana Antonović nasmejani i zagrljeni

Kuća Miroslava Ilića u starinskom je stilu, te je božanstveni trem izrađen od drveta.

youtube printscreen

 

U dvorištu ima voća i cveća kao i mnogih dekorativnih elemenata poput baštenskim patuljaka i ćupova.

youtube printscreen

 

− Ništa me više ne relaksira nego moje selo, moj rodni kraj. Mrčajevci su moja Tara, mesto gde se regenerišem, gde se punim energijom – izjavio je Miroslav svojevremeno, te dodao:

– U moje vreme ortaci su maštali da otvore butik ili kafić, a ja sam želeo da imam veliku farmu. Zaljubljen sam u selo i uvek sam ga favorizovao. Za mene je to vrhunac slobode. 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading