Svestrana žena, jedinstvene lepote i neverovatne harizme - Šarlota Rempling

Autor:

31.08.2020 11:12

Foto:

Foto:



Šarlota Rempling ćerka zlatom ovenčanog olimijca i majke slikarke, žena od stila i neverovatna glumica.

Iako glumica engleskog porekla, Šarlota je igrala u francuskim i italijanskim filmovima. Pohađala je školu Jovanke Orleanke u Versaju, da bi se kasnije doškolovala u Britaniji.

Svoju bogatu karijeru započela je šezdesetih godina, a šansu da glumi dobila je u brojnim filmovima A liste. Radila je sa svetskim imenima poput Vudi Alena ili Pola Njumana.

Iako joj je debi bio relativno dobar, nerado ga se seća. Naime glumica je imala utisak da su ljudi bili pod tolikim uticajem narkotika da nisu shvatali šta im se dešava, a još manje su uživali u divnoj umetnosti koju su stvarali.

Branka Katić o Nebojši Glogovcu: Negde smo se u dušu voleli (video)

Tokom šezdesetih i osamdesetih godina Remplingova je neumorno stvarala da bi iznenada napravila pauzu sve do 2003. godine i Ozonovog filma 'Bazen'. U tom periodu glumica se suočavala sa neverovatnom tugom, bol koji je prouzrokovalo samoubistvo njene sestre, nakon pobačaja, bio je nemerljiv.

Nije želela da impresionira nikoga, a uloge je birala vođena strašću!

U 59. godini dobila je ulogu u filmu 'Ka jugu', čija radnja se vrti oko seks turizma, u kome ona igra neudatu Engleskinju koja putuje na Haiti u nadi da će pronaći srodnu dušu. Pored ovog filma i 'Bazena', 'zrela' Remplingova se pojavila i u nastavku filma 'Niske strasti', a igrala je i majku Kire Najtli u filmu 'Vojvotkinja'. Film '45 godina' joj je 2015. godine doneo i nominaciju za Oskara.

Igra uma – U kući Džeka Trboseka na Vračaru

Šarlota je bila svestrana žena, pa je pored neverovatnog glumačkog talenta, imala uspeha i van filmskog platna.

2002. godine objavila je album 'Comme une femme' (Kao žena) na engleskom i francuskom jeziku. Zbog neverovatne glume, jedinstvene lepote, stava i harizme pojavljivala se na naslovnim stranama Voga, Ella, Harpers Bazara. Nedavno je bila jedna od osam dama koje su se slikale za Elle bez šminke i retuširanja, pored Monike Beluči, Sofi Marso, Eve Hercigove.

Vodila je buran ljubavni život pre nego što se skrasila, a do sada je imala tri braka. Prvi brak su joj mediji prekrstili u 'zajednica u troje', zbog toga što su njen muž i ona delili stan sa britanskim manekenom, Ipak Remplingova je to negirala, istakavši da je jedino što su ona i njen muž delili sa mladićem bio stan i apsolutno ništa drugo. Iz prvog braka ima sina.

Podrška nezaboravu: Koncert benda (ne)normalni u čast Vlade Divljana

U drugi brak ušla je sa kompozitorom Žan Mišel Žarom, sa kojim takođe ima jednog sina koji je mađioničar po zanimanju. Razvod od Žara bio je skandalozan i pun kontraverzi, a prethodila mu je medijska hajka u kome su razotkrivene sve Žarove avanture, zbog čega je Šarlota bila u zaista lošem zdravstvenom stanju, doživevši nervni slom.

Sada je već trinaest godina u srećnoj i skladnoj vezi sa francuskim tajkunom, koji se bavi komunikacijama.

Nakon informacija da njen blizak prijatelj planira da objavi njenu biografiju bez njenog pristanka, ponovo je dovedena u nezgodnu situaciju, a njeno ime krenulo je da se pojavljuje u javnosti. Šarlota kao neko ko svoje detalje iz privatnog života ne deli sa javnošću, odlučila je da se svim mogućim sredstvima bori protiv objavljivanja biografije.

“Prijatelji” ponovo na okupu

Tajanstvena i svoja, Remplingova je ostala dosledna svom izgledu tokom svih ovih godina. Nije eksperimentisala, kosa joj je uvek slična, a dužina se razlikovala u nijansama. Šminka je stilski gotovo nepromenjena, danas kao i pre nekoliko decenija.

Vudi Alen je njen lik u filmu opisao kao ženu koja blista dva dana u nedelji, a ostaka je mrzovoljna i bedna. Remplingova je potvrdila da je ponekad stvarno takva. Ali to svakako nije sprečilo kreatora Marka Džejkobsa da Šarlotu uzme za svoju kampanju pre nekoliko godina, potvrđujući još jednom da je ona žena od stila, čija lepota zaista nema rok trajanja!

The Rolling Stones objavili novu pesmu i spot posvećen pandemiji