Recept

Kad baka spremi: Recept Vesne Zmijanac za kupus sa teletinom, unuke ga obožavaju

Autor:

13.01.2024 16:40

Foto: Ata Images

Foto: Ata Images

Recept Vesne Zmijanac za kupus sa teletinom ćete sigurno zapisati



Vesna Zmijanac nakon ozbiljnih zdravstvenih problema sa kojima se suočila prethodne godine vreme provodi u njenoj oazi mira na Bukulji.

Tamo je svakodnevno pored šporeta pripremajući razne đakonije, a recept Vesne Zmijanac za kupus sa teletinom obožava cela njena porodica, posebno unuke Rea i Hana.

Ata Images

 

Postoji više recepata, svako pravi po svom ukusu, ali glavni sastojci su uvek isti. Mi vam donosimo jedan veoma ukusan predlog.

Za pripremu ovog jela sakupite oko 700 grama telećeg mesa, veliku glavicu kupusa, jednu glavicu luka, jednu šargarepu i krompir ako želite da ih dodate.

Recept Vesne Zmijanac veoma je jednostavan, ne treba vam puno sastojaka

Dodatno će vam trebati 150 ml soka od paradajza, jedna kašika mlevene paprike, jedna kašika začinskog bilja, jedna kašika brašna i malo bibera.

Shutterstock

 

U recept Vesne Zmijanac možete dodati i malo celera, sve prema ukusu i afinitetima. Počnite tako što ćete teletinu iseći na veće segmente i postaviti ih na dno posude za kuvanje.

Pročitajte Po bakinom receptu - Palačinke Dijane Đoković obožavaju Noletova deca, u ovome je tajna

Zatim preko teletine premazati polovinu listova kupusa, koje takođe treba iseći na veće komade. Nastavite sa dodavanjem luka i šargarepe, koje su oboje narezane na kolutove, na kupus.

Ovaj sloj prekrijte preostalim kupusom, pa pospite začine po želji i sve prelijte sokom od paradajza. Na kraju sve prelijte vrelom vodom, poklopite posudu i ostavite da se krčka na laganoj vatri dva sata.

Shutterstock

 

Ovaj obrok je idealan za hladne, zimske dane jer je pun vitamina, proteina i daje snagu.

Komentari. (0)

Loading